Отидете към основна версия

3 978 8

Португалия пусна пресметливо Южна Корея към 1/8-финалите на световното

  • южна корея-
  • португалия-
  • катар 2022

„Мореплавателите“ винаги са се славели като отбор, който знае как да контролира събитията

Снимка: БГНЕС

Южна Корея триумфира с 2:1 над Португалия и така си гарантира място на 1/8-финалите с любезното съдействие на Фернандо Сантош и колегите му, които през годините си изградиха имиджа на един от най-пресметливите отбори в света.

Рикардо Орта даде преднина на „мореплавателите“ още в 5' на срещата, но до полувремето резултатът бе изравнен, благодарение на Йон-Гуон Ким.

След почивката Сантош даде почивка на голяма част от титулярите си, а в 91' това доведе до нов гол на Хи-Чан Хуан, за да може в другия мач между Гана и Уругвай да бъдат изхвърлени и двата тима от надпреварата.

Португалците заложиха на безкрайно владеене на топката, като в същото време Кристияно Роналдо и компания играеха на ръба на засадата и често бяха улавяни в неправомерна позиция. Първото място все пак бе гарантирано и изборът бе в дългосрочен план кой от трите опонента би бил по-лесен за преодоляване. Отговорът очевидно бе в азиатците.

Ако се абстрахираме от конспиративните теории, ще изтъкнем фактите - Португалия е на първо място с 6 точки, Южна Корея е на второ място с 4, но по-добра голова разлика от Уругвай, който също има 4 пункта, а на последна позиция остава Гана с актив от 3 точки.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини