Last news in Fakti

2 Декември, 2022 19:17 3 968 8

Португалия пусна пресметливо Южна Корея към 1/8-финалите на световното

  • южна корея-
  • португалия-
  • катар 2022

„Мореплавателите“ винаги са се славели като отбор, който знае как да контролира събитията

Португалия пусна пресметливо Южна Корея към 1/8-финалите на световното - 1
Снимка: БГНЕС

Южна Корея триумфира с 2:1 над Португалия и така си гарантира място на 1/8-финалите с любезното съдействие на Фернандо Сантош и колегите му, които през годините си изградиха имиджа на един от най-пресметливите отбори в света.

Рикардо Орта даде преднина на „мореплавателите“ още в 5' на срещата, но до полувремето резултатът бе изравнен, благодарение на Йон-Гуон Ким.

След почивката Сантош даде почивка на голяма част от титулярите си, а в 91' това доведе до нов гол на Хи-Чан Хуан, за да може в другия мач между Гана и Уругвай да бъдат изхвърлени и двата тима от надпреварата.

Португалците заложиха на безкрайно владеене на топката, като в същото време Кристияно Роналдо и компания играеха на ръба на засадата и често бяха улавяни в неправомерна позиция. Първото място все пак бе гарантирано и изборът бе в дългосрочен план кой от трите опонента би бил по-лесен за преодоляване. Отговорът очевидно бе в азиатците.

Ако се абстрахираме от конспиративните теории, ще изтъкнем фактите - Португалия е на първо място с 6 точки, Южна Корея е на второ място с 4, но по-добра голова разлика от Уругвай, който също има 4 пункта, а на последна позиция остава Гана с актив от 3 точки.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    17 3 Отговор
    Колкото и да не ми се иска, Бразилия са с лекота на полуфинал. Много им е лесен потока, а другият поток е баташкото клане!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Катърчо е озъбен

    6 1 Отговор
    Значи, да залагаме, че Бразилия ще върне жеста като поднесе Камерун на Португалия. Е, кажете, не липсваме ли ние в цялата схема.
  • 4 Португаргария

    11 7 Отговор
    Португалците са гола вода, най-бедната страна в стара Европа. Но са хитри и коварни като всички бедняци. Отврат!
  • 5 НИКО

    6 3 Отговор
    ЕВРОГЕИСКИ СМЕТКИ НЯМА ВЕЧЕ ФЕРПЛЕИ
  • 6 Русорб

    15 0 Отговор
    Авторчето , би ли казал след като мореплавателните са пресметлив отбор ,къде точно са щели да срещнат Кореа , Уругвай или Гана. И ако наистина са пресметлив отбор , а ти поне малко разбираше какво пишеш, не беше ли по-добре да играят за Уругвай, който има най-голям шанс да отстрани Бразилия. Пълно е празноглавци по тия ширини !
  • 7 Така е

    8 2 Отговор
    Португалия с два грозни мача взе 6 точки ,и пусна Южна Корея,за сметка на Уругвай ! Съдиите също порязаха здраво Уругвай ! Все пак южнокорейската КИА е основен спонсор на корумпета от ФИФА !
  • 8 Много точно

    7 2 Отговор
    С тази грозна игра Португалия е за никъде !
    Полша и Португалия ,отборите с най грозна игра продължили след групите !