Отидете към основна версия

2 181 12

Португалия намери опустошителния си облик в отсъствието на Роналдо и откритие с първия хеттрик на Мондиала

  • португалия-
  • швейцария-
  • катар 2022

Швейцарците нямаха шанс срещу най-вдъхновената Португалия, която сме виждали някога

Снимка: БГНЕС

Португалия попиля Швейцария с 6:1 в отсъствието на Кристияно Роналдо или поне през по-голямата част от срещата, тъй като капитанът на тима се появи в игра след решаването на изхода от самия двубой.

Гонсало Рамос замести звездата на „Селесао“ сред титулярите и за това се отблагодари с първия хеттрик на тазгодишното издание на Мондиала. Головете му паднаха в 17', 51' и 67', като сред тях най-сериозно впечатление направи първото попадение. То дори е един от кандидатите за „Гол на турнира“, защото дойде от малък ъгъл с левия крак и след мощен изстрел високо до близката греда на швейцарците.

Ветеранът Пепе вкара едно от редките си попадения за „мореплаватели“ след корнер и изстрел с глава, а Рафа Герейро и Рафа Леао направиха победата разгрома със своите точни изстрели.

Почетният гол за „часовникарите“ дойде от Мануел Аканджи при 4:0, но едва ли някой, освен него, ще запомни точно този момент от срещата, тъй като подобен бой Швейцария никога не бе яла на световни футболни финали.

Португалия така си гарантира място сред най-добрите 8 в Катар и ще спори на 1/4-финалите с Мароко, което на хартия изглежда двубой с предрешен изход. За щастие футболът не се играе на хартия, така че ще следим с интерес.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини