Отидете към основна версия

1 775 10

Въпрос за 1 стотинка! Кога Лудогорец, ЦСКА и Левски ще имат играчи на Световно? (ИНТЕРЕСНА СНИМКА)

  • футбол

Въобще не е нужно да си като Айнщайн, за да се досетиш

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предстои Конгрес на БФС. Ще дам пример с Лудогорец (най-много поредни шампионски титли на България по футбол), ЦСКА (най-много титли въобще) и Левски (най-много Купи на България).

Колко от футболистите на тези 3 тима са играли в голям чуждестранен гранд през последните 10-ина години? Колко от играчите им оставят следа на Световно или Европейско първенство за родината си?

Трябва спешно да се въведе правило за задължително участие на млади български играчи в елитния шампионат. Примерно трима до 23-годишна възраст през цялото време на мачовете.

Защото ЦСКА е продал Христо Стоичков директно на Барселона. Съмнявам се, че Лудогорец, "червените" или Левски ще имат сделка с А-тима на Барса свързана с някой от многобройните им чужденци.

Затова към следващия президент на БФС, който и да е той, въведете горното правило. То със сигурност ще помогне за по-добри резултати на България на национално ниво. Ще доведе до възможност тимове от Б група да следят повече В групите. Да се правят трансфери от трета към втора и посока А група. По-слабите отбори от елита пък да печелят пари от трансфери на обещаващите си млади играчи към грандовете.

А колосите, от сърце им пожелавам, да започнат да правят сделки с тимове като Барселона.

И към питането: Кога Лудогорец, ЦСКА и Левски ще имат играчи на Световно?

Това в своеобразен "Спортен куиз" с финансови награди сигурно ще е въпрос за 1 стотинка.

На снимката горе е актьор в ролята на Алберт Айнщайн (гениален физик–теоретик, философ и писател). Не е нужна гениалност обаче, за да се отговори.

Или ако започнат да дават по 10-100 милиона евро за единичен входящ трансфер на чужденец, или като наложат български футболисти, които да пробият с България на Световно.

Второто ми изглежда по-лесно и по-ценно в национален план.

Какво лошо има БФС да заложи точка заради която всички елитни отбори да налагат по няколко млади български играчи?

Тази интересна снимка от livescore.in от титулярите на Лудогорец и Славия (2:3) показва, че не е страшно да се играе с повече българи:

Топката е в клубовете (които избират президента на централата), след това в БФС и пак в отборите!

А ако тимовете над 20 години не могат да изкарат играчи за класиране на България на Световно или дори Европейско първенство по футбол за мъже.

Значи е време за Футболна еволюция.

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини