Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 15:01 1 715 10

Въпрос за 1 стотинка! Кога Лудогорец, ЦСКА и Левски ще имат играчи на Световно? (ИНТЕРЕСНА СНИМКА)

  • футбол

Въобще не е нужно да си като Айнщайн, за да се досетиш

Въпрос за 1 стотинка! Кога Лудогорец, ЦСКА и Левски ще имат играчи на Световно? (ИНТЕРЕСНА СНИМКА) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предстои Конгрес на БФС. Ще дам пример с Лудогорец (най-много поредни шампионски титли на България по футбол), ЦСКА (най-много титли въобще) и Левски (най-много Купи на България).

Колко от футболистите на тези 3 тима са играли в голям чуждестранен гранд през последните 10-ина години? Колко от играчите им оставят следа на Световно или Европейско първенство за родината си?

Трябва спешно да се въведе правило за задължително участие на млади български играчи в елитния шампионат. Примерно трима до 23-годишна възраст през цялото време на мачовете.

Защото ЦСКА е продал Христо Стоичков директно на Барселона. Съмнявам се, че Лудогорец, "червените" или Левски ще имат сделка с А-тима на Барса свързана с някой от многобройните им чужденци.

Затова към следващия президент на БФС, който и да е той, въведете горното правило. То със сигурност ще помогне за по-добри резултати на България на национално ниво. Ще доведе до възможност тимове от Б група да следят повече В групите. Да се правят трансфери от трета към втора и посока А група. По-слабите отбори от елита пък да печелят пари от трансфери на обещаващите си млади играчи към грандовете.

А колосите, от сърце им пожелавам, да започнат да правят сделки с тимове като Барселона.

И към питането: Кога Лудогорец, ЦСКА и Левски ще имат играчи на Световно?

Това в своеобразен "Спортен куиз" с финансови награди сигурно ще е въпрос за 1 стотинка.

На снимката горе е актьор в ролята на Алберт Айнщайн (гениален физик–теоретик, философ и писател). Не е нужна гениалност обаче, за да се отговори.

Или ако започнат да дават по 10-100 милиона евро за единичен входящ трансфер на чужденец, или като наложат български футболисти, които да пробият с България на Световно.

Второто ми изглежда по-лесно и по-ценно в национален план.

Какво лошо има БФС да заложи точка заради която всички елитни отбори да налагат по няколко млади български играчи?

Тази интересна снимка от livescore.in от титулярите на Лудогорец и Славия (2:3) показва, че не е страшно да се играе с повече българи:

Топката е в клубовете (които избират президента на централата), след това в БФС и пак в отборите!

А ако тимовете над 20 години не могат да изкарат играчи за класиране на България на Световно или дори Европейско първенство по футбол за мъже.

Значи е време за Футболна еволюция.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УСА боклук

    5 2 Отговор
    Малко са трима. 5
    И не искем черни българи

    Коментиран от #6

  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    3 2 Отговор
    НА 36 В ШЕСТЪК
  • 3 без имена

    2 1 Отговор
    ами оня ден имаше материал-мнение на един футболен бос. питайте него , защото той се правеше на разсеян и приказваше глупости.
  • 4 гост

    0 1 Отговор
    Игра4и не,коса4и да.6те косят тревата на терена.
  • 5 Я го знам !

    2 2 Отговор
    Кога Малкович стане Айнщайн,тогава ще тръгне и бг футбола 😀
  • 6 РашаБоклук

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "УСА боклук":

    от де да ги земат ве експерт, то школи трябва, инвестиции .......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Критичен

    5 1 Отговор
    а финансов феърплей има ли в Бг футбола ??? май олигарсите си правят каквото поискат безконтролно, БФС са марионетки .............
  • 9 кУмУнист

    5 0 Отговор
    Абе за вас 23 годишен е младеж във футбола? Абе да не сте пили бензин, в световния футбол на 23 или си станал добър, изграден вече играч, или са те пратили на пазара да продаваш зелки. Абе те на 23 едвам тичат вие до 49 ли ще искате да играят, то на 27 вече е приключил, тук точно станал футболист на ниво.
  • 10 хахах

    1 1 Отговор
    който го е писал това няма никакво понятие от футбол и правила, няма как да задължиш някой да пуска определен брой българи само защото аФтора така е решил , директно ставаш неконкурентноспособен, съвсем други са правилата във футбола (не сме 60-те години) и вече всичко опира до пари, ако някой иска да създава футболисти тук първото нещо са терените и треньорите, а те са на потресаващо ниво и без тях няма как да създадеш футболисти....