Отидете към основна версия

1 851 4

Григор Димитров гони първи финал за годината

  • григор димитров-
  • джордан томпсън-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Организаторите поставиха срещата да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 12:30 българско време

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън във втория полуфинал на турнира от категория ATP 250 на твърди кортове в Бръзбън. Организаторите поставиха срещата да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 12:30 българско време.

Това ще бъде трети двубой между двамата, като до момента Григор и Томпсън имат по един разменен успех. При победа българинът, който е втори поставен в схемата, ще се класира за финал в турнира за трети път.

Димитров отстъпи пред Анди Мъри в спора за трофея през 2013-а, а през 2017-а година триумфира след успех над Кей Нишикори.

По пътя към ½-финала тази година Григор отстрани именно Мъри и германеца Даниел Алтмайер, преди да елиминира и представителя на домакините Ринки Хиджиката на ¼-финалите в петък. 29-годишният Томпсън, който е 55-и в световната ранглиста, пък се справи с бившия световен №1 Рафаел Надал в предишния кръг и лиши феновете от зрелищен сблъсък между испанеца с първата ракета на България.

В другия полуфинал, който ще започне в 07:00 часа наше време, сили ще премерят водачът в схемата Холгер Руне от Дания и руснакът Роман Сафиулин.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.

Свързани новини