Last news in Fakti

6 Януари, 2024 09:00 1 840 4

Григор Димитров гони първи финал за годината

  • григор димитров-
  • джордан томпсън-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Организаторите поставиха срещата да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 12:30 българско време

Григор Димитров гони първи финал за годината - 1

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън във втория полуфинал на турнира от категория ATP 250 на твърди кортове в Бръзбън. Организаторите поставиха срещата да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 12:30 българско време.

Това ще бъде трети двубой между двамата, като до момента Григор и Томпсън имат по един разменен успех. При победа българинът, който е втори поставен в схемата, ще се класира за финал в турнира за трети път.

Димитров отстъпи пред Анди Мъри в спора за трофея през 2013-а, а през 2017-а година триумфира след успех над Кей Нишикори.

По пътя към ½-финала тази година Григор отстрани именно Мъри и германеца Даниел Алтмайер, преди да елиминира и представителя на домакините Ринки Хиджиката на ¼-финалите в петък. 29-годишният Томпсън, който е 55-и в световната ранглиста, пък се справи с бившия световен №1 Рафаел Надал в предишния кръг и лиши феновете от зрелищен сблъсък между испанеца с първата ракета на България.

В другия полуфинал, който ще започне в 07:00 часа наше време, сили ще премерят водачът в схемата Холгер Руне от Дания и руснакът Роман Сафиулин.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    8 1 Отговор
    Българофобите пак са се скрили
  • 2 Локо Сф1956

    8 1 Отговор
    Феновете на Григор от гр.Червен бряг, на който той е почетен гражданин, му пожелават финал в Бризбейн, както и добро представяне в първия шлем турнир в Австралия. Здраве и успехи през 2024 г.
  • 3 Щерев

    1 4 Отговор
    Давай гриско и ще отворим старческият дом да не си сам на Йорданов ден.
  • 4 смок

    0 0 Отговор
    Бризбейн,а не Бръзбън.