Отидете към основна версия

20 250 22

Огромен шанс за Григор Димитров

  • спорт

Схемата в Мелбърн е отлична за Гришо, ще се изстреля ли фурията от България към исторически финал?

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Българинът Григор Димитров вдигна високо титлата от турнира в Бризбейн. Гришо даде само общо сет на петимата си съперници в подгряващия турнир на Аустрелиън Оупън 2024.

Жребият за състезанието от Шлема е ясен. До третия кръг включително Димитров ще играе с тенисисти с по-нисък рейтинг в класацията на АТП, ако хасковлията побеждава.

На 1/8-финалите е вероятен мач с Данийл Медведев. На 1/4-финалите с Холгер Руне или Хуберт Хуркач. На 1/2-финалите с Карлос Алкарас.

Общото между Медведев, Хуркач, Руне и Алкарас освен, че са тенисисти в първата десятка на ранглистата на АТП е и че загубиха последния си мач срещу тенис гордостта на България Григор Димитров.

Димитров победи със 7:6(5), 6:4 Руне за титлата в Бризбейн.
Сломи Хуркач с 6:1, 4:6, 6:4 в 1/4-финалите на Мастърса в Париж.
Пак в Мастърса във Франция записа 6:3, 6:7 (4), 7:6 (2) срещу Медведев. А в Шанхай, Китай пак на ниво Мастърс сломи тогава лидерът в ранглистата на АТП Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 на 1/8-финалите.

Григор Димитров има три полуфинала в Големия шлем. Съдбата му намигна в жребия за Аустрелиън Оупън 2024. Няма тенист в потока на Григор, който да изглежда непобедим, напротив всичките са постижими за надиграване от българина и те много добре знаят това.

Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 71 гласа.

Свързани новини