Отидете към основна версия

3 597 17

Няма работни места, господа! Затъваме...

  • футбол

Футболна България пропада

Снимка: БГНЕС

Идва 15-ти март 2024 година. Изборен конгрес на БФС.

Според официална информация кандидатите за нов президент на централата са:

Михаил Тодоров Касабов
Манол Александров Иванов
Димитър Иванов Бербатов
Петьо Борисов Костадинов
Георги Бориславов Захариев
Георги Александров Иванов
Георги Петров Градев.

Само няколко заключения преди Конгреса. България не е играла на Световно първенство за мъже този век. На Европейско не сме били от 2004 година. Времената, в които българският шампион е отстранявал действащи европейски първенци по футбол изглеждат далечно минало. Нямаме футболист в голям европейски гранд в момента. Нямаме и някакви големи успехи при младежите и юношите.

Шампионът Лудогорец традиционно играе с 9, 10, че дори и 11 чужденци титуляри. ЦСКА, който е втори фаворит за титлата в момента, много рядко пуска повече от двама българи за титуляри. Отбор като Берое наподобява Лудогорец по лансирането на чужденци за стартиращи.

Към кандидатите за слава в БФС - ако не въведете правило за задължително участие на млади български играчи в Първа лига, едва ли ще изплуваме от общото блато на българския футбол.

Или смятате, че затъването не е факт?

Трябва да се направи всичко възможно държавата чрез министерството на образованието и на спорта да помогне на детско-юношеският футбол, а за БФС да е топ приоритет.

Без месечни такси за тренировки за децата, без родители и роднини да събират пари за детски турнири в цялата страна, всичко възможно да се направят много и качествени Футболни училища, това е рецептата. Да се включат масово общините.

Елитните отбори, ако не могат да подсигурят отлични условия за децата в своите школи, вземете им лиценза мен ако питате!

Нали правим разлика между това един талант на 19 години да остане в А-тима на Лудогорец или ЦСКА например и да играе редовно, или да го пратят под наем на много по-ниско ниво?

В българския футбол няма достатъчно на брой добри работни места за българи. Като резултат Световните първенства ги гледаме само по телевизията вече като представители на България.

Ако сега БФС не направи драстични корекции и не получи помощ от министерства, общини и финансови благодетели на отборите ни, нищо добро не очаква футболна България като цяло, който ѝ от избороените господа да стане председател на БФС

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.

Свързани новини