Last news in Fakti

6 Март, 2024 16:26 3 542 17

Няма работни места, господа! Затъваме...

  • футбол

Футболна България пропада

Няма работни места, господа! Затъваме... - 1
Снимка: БГНЕС

Идва 15-ти март 2024 година. Изборен конгрес на БФС.

Според официална информация кандидатите за нов президент на централата са:

Михаил Тодоров Касабов
Манол Александров Иванов
Димитър Иванов Бербатов
Петьо Борисов Костадинов
Георги Бориславов Захариев
Георги Александров Иванов
Георги Петров Градев.

Само няколко заключения преди Конгреса. България не е играла на Световно първенство за мъже този век. На Европейско не сме били от 2004 година. Времената, в които българският шампион е отстранявал действащи европейски първенци по футбол изглеждат далечно минало. Нямаме футболист в голям европейски гранд в момента. Нямаме и някакви големи успехи при младежите и юношите.

Шампионът Лудогорец традиционно играе с 9, 10, че дори и 11 чужденци титуляри. ЦСКА, който е втори фаворит за титлата в момента, много рядко пуска повече от двама българи за титуляри. Отбор като Берое наподобява Лудогорец по лансирането на чужденци за стартиращи.

Към кандидатите за слава в БФС - ако не въведете правило за задължително участие на млади български играчи в Първа лига, едва ли ще изплуваме от общото блато на българския футбол.

Или смятате, че затъването не е факт?

Трябва да се направи всичко възможно държавата чрез министерството на образованието и на спорта да помогне на детско-юношеският футбол, а за БФС да е топ приоритет.

Без месечни такси за тренировки за децата, без родители и роднини да събират пари за детски турнири в цялата страна, всичко възможно да се направят много и качествени Футболни училища, това е рецептата. Да се включат масово общините.

Елитните отбори, ако не могат да подсигурят отлични условия за децата в своите школи, вземете им лиценза мен ако питате!

Нали правим разлика между това един талант на 19 години да остане в А-тима на Лудогорец или ЦСКА например и да играе редовно, или да го пратят под наем на много по-ниско ниво?

В българския футбол няма достатъчно на брой добри работни места за българи. Като резултат Световните първенства ги гледаме само по телевизията вече като представители на България.

Ако сега БФС не направи драстични корекции и не получи помощ от министерства, общини и финансови благодетели на отборите ни, нищо добро не очаква футболна България като цяло, който ѝ от избороените господа да стане председател на БФС

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    25 2 Отговор
    Тотално закриване на БФС , а пари да се насочат само към училищата !!

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "фергюсън":

    БГ лигата ще се влее в турската лига. Политкоректни нови имена ще има за половината отбори.

    Коментиран от #12

  • 3 Алекс

    18 1 Отговор
    Вижда се какъв е резултата в училищата,тъпи функционално неграмотни ученици и учители с неоправдано високи заплати...
  • 4 БГ ФУУУУУУТБОЛ

    15 0 Отговор
    Няма нищо по хубаво от това състояние на нашия фууууутбол!!! Винаги знаеш кой ще загуби, когато играем международна среща, не си губиш времето с излишни неща… цяло чудо е, че има хора, които си зикарват хляба с нещо толкова жалко като това, наречено бг футбол!

    Коментиран от #17

  • 5 шефа

    13 0 Отговор
    Ако престъпниците шефове на Черното тото Перуката,Емо Тъпото и сливенския селяндур останан в БФС до две години изобщо няма да има футбол в България.
  • 6 АРЕС

    11 0 Отговор
    Ако се направи справка на тези от БФС на имотното състояние веднага ще се разбере кой върти Черното тото.
  • 7 ⚜️Ентерпрайз архитект⚜️

    10 0 Отговор
    БФС няма кво да направи! Чичо венци вика детето, супер талант , а му казва : Или ми носиш 20к и си титуляр или на Гошко баща му дава 30к и играе той! И кво да направи БФС? Отбора е частен , ще си играе който иска! Как да решим тоя казус , той е във всички отбори?
  • 8 Тома

    12 0 Отговор
    Ако трябваше да даваме пари за децата и юношите нямаше да има пари за уйски каза перукан на новите кандидати
  • 9 Каквато държавата - такъв и футбола

    9 0 Отговор
    Достигнахме дъното отдавна! Но продължавеме да вървин надолу! Не знам как е възможно?!
  • 10 Фен

    8 0 Отговор
    Само когато изградим силен аматьорски футбол с изградени клубове с детско -юношески школи подпомагани и контролирани и финансирани от съответните Общини можем да се надяваме на рестарт във футбола ни. В нормалните държави след този грандиозен срив в класацията на футбола ни на международна сцена къде е морала на ръководството и на изпълнителния комитет ОТСЪСТВА . Оставката е решение и ново ръководство
  • 11 Шах

    7 0 Отговор
    Футбол няма, но пари има. Вижте им заплатите.
  • 12 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Не става ли "Маями" Левски или "Блек Хоук" Разград? Явно Посолството трябва да питаме.
  • 13 свиреп ОХЛЮВ

    4 0 Отговор
    Не мислите ли , че в списъка липсва главния кандидат , кандидат номер 1 на България - Бойко Борисов !?

    Коментиран от #15

  • 14 Йеронимус БОШ

    3 0 Отговор
    А има ли смисъл да имаме първенство ? И защо ? За да храним всевъзможни чужденци , с които са пълни почти всички отбори от 1 лига ? А после да ни бие Лихтенщайн и Андора. А Хамрун от Малта да се изгаврят със сините !
  • 15 Новичок

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "свиреп ОХЛЮВ":

    Вярно,и за заместник Тервел Илиев.Хахаха...
  • 16 Закъснял социалист

    1 0 Отговор
    Що за глупост е да се иска държавата да дава пари за футбол или който и да е спорт ?
    Спорта е шоу и шоумените да се самофинансират.
    Държавата е длъжна да дава пари за здравето на поданиците си от децата до старците, но за здраве а не за шоупрограми. Спорта не е здраве !!! Спорта е шоу !!! Утре ,фитнес салоните ще поискат пари. Създайте им условия да си развиват бизнеса и толкова. Играта, гимнастиката, движението са здраве а спорта е травми.
  • 17 Съвет

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БГ ФУУУУУУТБОЛ":

    На такива "разбирачи" винаги отговарям това: Айде като винаги знаеш как ще завършат мачовете кажи как ще завършат 3 мача и иди заложи на тях 10 хиляди лв за да забогатееш и ти!