Отидете към основна версия

3 205 40

Голяма гордост на Путин в нов скандал

  • игрите на брикс-
  • владимир путин-
  • футбол-
  • владимир иваницкий

Журналист от „Матч ТВ“ беше уволнен минути след приключването на прякото предаване на схватките по самбо

Снимка: БГНЕС

Състезанията от Игрите на БРИКС в руския град Казан предизвикаха нов скандал. Този път журналист от „Матч ТВ“ беше уволнен минути след приключването на прякото предаване на схватките по самбо.

Игрите на БРИКС (икономическа общност с основна роля на Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) са голямата гордост на руския президент Владимир Путин и дори се наричат Путинова олимпиада. Тяхната цел е да се даде възможност на елитните спортисти от страната да премерят сили с качествени конкуренти без да важат международните ограничения на МОК заради войната в Украйна.

В коментара си Владимир Иваницкий използва риторика, която напомни на зрителите изявления на нацистите в Германия от времето на Втората световна война. Повод за думите му беше самбистът Кирил Князков.

„Вижте какъв красив спортист. Истински жених и само на 20 години. Момичета, имайте го предвид. Но само, ако се оформи красива двойка. Не ни трябват никакви боклуци. Трябва да създадем добър генетичен материал. Вижте го, отличен руски представител“, заяви Иваницки по време на живото предаване.

Малко след това генералният директор на „Матч ТВ“ Александър Ташчин съобщи, че коментаторът е отстранен от работа. Самият Владимир Иваницки отказа да приеме уволнението си, което е мотивирано единствено от коментари в социалните мрежи.

„Изключително съм учуден, тъй като по време на предаването използвах само думи, които се явяват литературни. Не виждам нищо престъпно в изявлението ми“, заяви журналистът пред „Р-Спорт“.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.

Свързани новини