Отидете към основна версия

732 0

Атлетико Мадрид набеляза Хулиан Алварес

  • хулиан алмарес-
  • уан-бисака-
  • матс хумелс-
  • футбол

Милан се интересува от Уан-Бисака, Болоня иска Хумелс

Атлетико Мадред е решен да подсили сериозно състава си в атака за новия сезон. "Дюшекчиите" смятат да вземат качествен нападател това лято и са насочили поглед към Хулиан Алварес от Манчестър Сити, разкрива аржентинският журналис Сесар Луис Мерло, пише sportal.bg.

В последните дни се появиха информации, че 24-годишният аржентинец не е доволен от статута си на резерва на Ерлин Холанд в Манчестър Сити и е поискал трансфер. Шефовете на "гражданите" ще опитат да потушат напрежението, като са планирали разговор с играча и агента му веднага след края на Копа Америка.

Алварес има договор със Сити до 2028 година, а Пеп Гуардиола вижда в негово лице важен футболист за ротацията в състава си и не иска да се разделя с него. Ако играчът обаче наистина настоява да напусне, може и да се стигне до негова продажба, стига и в клуба да постъпи достатъчно сериозна оферта, която ще трябва да е от порядъка на 90-100 млн. евро.

Откакто се присъедини към Ман Сити през 2022 година, Алварес има на сметката си 103 мача, в които е отбелязал 36 гола и е направил 18 асистенции. Атлетико Мадрид обаче може да срещне сериозна конкуренция за подписа му, ако той бъде пуснат на пазара, тъй като аржентинецът е свързван още с Пари Сен Жермен, Челси, Арсенал и Байерн (Мюнхен).

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Милан е поредният клуб, който се интересува от възможността да привлече в редиците си защитника на Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака. "Червените дяволи" са готови да се разделят с този играч и "росонерите" ще опитат да се възползват от ситуацията и да го вземат в редиците си. Те вече дори са отправили първо запитване за възможността за осъществяване на подобен трансфер, твърди "Гадзета дело Спорт".

26-годишният Уан-Бисака има договор с Юнайтед до лятото на 2025 година и за момента няма индикации, че от клуба са склонни да го удължат, а по-скоро той е от играчите, които са нарочени за продажба при добра оферта. Предполага се, че сума от порядъка на 20-25 милиона евро би удовлетворила англичаните, макар те да платиха двойно повече на Кристъл Палас за привличането му през 2019 година.

Представянето на Уан-Бисака откакто дойде на "Олд Трафорд" е на приливи и отливи. Той имаше някои доста силни сезони и други, в които не блестеше толкова. Мениджърът Ерик тен Хаг е готов да се раздели с него, тъй като иска да има играч с по-офанзивни функции на тази позиция в отбора си.

Милан обаче не е единственият кандидат за подписа на десния бранител. Той е следен и от други отбори, като сред тях е и местният враг на "росонерите" - Интер. В кариерата си Ман Юнайтед до момента Уан-Бисака има 190 мача, в които е отбелязал 2 гола и е направил 13 асистенции.

Италианският елитен футболен отбор Болоня иска да купи Матс Хумелс, предаде "Скай Спортс Италия".

През миналата кампания отборът на Винченцо Италиано завърши на трето място в Серия А, като от есента ще играе в груповата фаза на Шампионска лига. Ръководството се нуждае от опитни футболисти, за да се справи прилично в най-престижния европейски клубен турнир.

Легендарният германски защитник е свободен агент, след като напусна Борусия Дортмунд. Той записа 509 мача и отбеляза 38 гола за "жълто-черните", като спечели по два пъти Бундеслигата и Купата на Германия и веднъж Суперкупата на страната. 35-годишният Хумелс игра и два пъти финал на Шампионска лига.

За изненада на футболната общественост той не беше включен в състава на Германия за Евро 2024. Самият бранител публично изрази разочарованието си от решението на националния селекционер Юлиан Нагелсман.

Ветеранът си търси отбор, като интерес към него има от страна на Рома, Интер Комо, Байер Леверкузен и грандове от Саудитска Арабия, но той отказва да играе извън Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини