Отидете към основна версия

3 664 17

Страхотен успех за България в Париж

  • париж 2024-
  • рами киуан-
  • бокс-
  • олимпийски игри-
  • франция-
  • париж

Българският боксьор се класира за осминафиналите в категория до 71 килограма

Снимка: БГНЕС

Българският бокс записа втора победа на олимпийския турнир в Париж 2024. Рами Киуан дебютира с успех на Игрите и се класира за осминафиналите на категория до 71 кг, след като записа безапелационна победа над поляка Дамиан Дуркач с 5:0 съдийски гласа, предаде Gong.bg.

След първия рунд реферите дадоха предимство на поляка с 3:2 гласа. Във втората част Киуан спечели пълно единодушие на арбитрите. Абсолютно по същия начин българинът взе и третия рунд. По време на мача Дуркач получи две предупреждения, че държи прекалено ниско главата си.

В следващия си мач Рами Киуан ще се изправи срещу Шанън Дейви (Австралия), който почива в първия кръг на боксовия турнир в Париж 2024. Мачът между двамата ще бъде на 31 юли и според предварителната програма трябва да започне в 12:32 часа българско време. Както е известно, в събота Радослав Росенов също започна с победа участието си на Олимпийските игри.

Българинът отдаде по-бавния си старт на напрежението, което е изпитал от първия си мач на олимпийски игри.

"Тук напрежението е доста високо. Не съм усещал такова напрежение до момента. Имам чувството, че освен цялата публика в залата, усещах и погледите на хората от малките екрани, но се справих някак", каза носителят на купа "Странджа", предаде БНТ.

Въпреки това той бе доволен от цялостното си представяне и единствено би работил върху увереността си в първия рунд. "Сработиха се нещата. Това, което ми казаха, го направих на ринга и като цяло планът, който имахме за опонента ми го изпълнихме", сподели българинът. "Това, което смятаме да направим е да съм малко по-уверен в първия рунд, да вземем още в началото предимство, за да може натам да ни е по-леко", добави той. Накрая боксьорът благодари на всички негови близки. "Поздрави на Таня, на президента Румен Радев, на цялото ми семейство, на приятелката ми и на всичките ми приятели, които ме подкрепят", завърши Рами Киуан.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини