Отидете към основна версия

1 200 0

Голово шоу и победа за Интер Маями в Купата на лигите

  • интер маями-
  • торонто-
  • футбол-
  • купата на лигите

Голямата звезда на отбора - Лионел Меси, пропусна двубоя

Отборът на Интер Маями победи тима на Торонто с 4:3 в мач от 1/16 финалите на турнира за Купата на лигите на Северна и Централна Америка.

Голямата звезда на отбора - Лионел Меси, пропусна двубоя, тъй като все още лекува контузията си. На терена обаче бе Луис Суарес, който имаше основна заслуга за успеха, а сред другите именити футболисти се забелязваха Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Интер Маями започна отлично срещата и за по-малко от четвърт час отборът поведе с два гола разлика, като за тях асистира Жорди Алба. Първото дойде в 3-ата минута, когато Матиас Рохас от съвсем малък ъгъл се разписа.

В 11-тата минута Диего Гомес покачи аванса на домакините, вкарвайки топката във вратата на съперника с шут от над 20 метра.

Съвсем скоро обаче ентусиазмът на Алба и компания бе секнат, след като футболист на гостите падна в наказателното поле на Интер Маями и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана бившият играч на Наполи и Пескара - Лоренцо Инсиние, който беше безкомпромисен и върна надеждите на канадския тим.

Тези събития не изплашиха момчетата на Херардо Мартино и те съвсем скоро си върнаха аванса от два гола. Тук Жорди Алба оформи хеттрика си от асистенции, като помогна на Луис Суарес да се разпише.

Нови сътресения настъпиха за Интер Маями след средата на полувремето. Първо, Ектор Мартинес си изкара директен червен картон, а след това в 40-ата минута съдията отново отсъди дузпа за Торонто. Инсиние пак застана зад топката, като и този път не сбърка.

През второто полувреме съперниците не спряха да си вкарват и Интер Маями отново придоби сериозен аванс. Авторът на първото попадение Рохас бе на правилното място в правилното време в 59-ата минута, като за пореден път Жорди Алба помогна на съотборниците си.

В 79-ата минута домакините пак си усложниха живота сами, като Ноа Алън си вкара автогол и направи много интересни заключителните минути.

В следващия кръг на турнира клубът на Дейвид Бекъм ще играе с победителя от сблъсъка между Канзас Сити и Кълъмбъс Крю, който ще се състои в утрешния 10-и август (събота).

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини