Отидете към основна версия

471 1

Обявиха колко пари са нужни за ремонт на сектор "В" в "Надежда"

  • сектор в-
  • стадион-
  • локомотив софия-
  • надежда-
  • иво котев-
  • изпълнителният директор

Изпълнителният директор на Локомотив (София) Иво Котев говори пред медиите

Снимка: БГНЕС

Два милиона лева са необходими за ремонт на сектор "В" на стадион "Локомотив" в столицата. Това заяви пред медиите изпълнителният директор на Локомотив (София) Иво Котев. Той добави, че чужденците излизат по-евтино на клубовете у нас спрямо родните играчи, пише sportal.bg.

"Базата е много важна. Имаме договорка с базата в Требич, която се използва от ДЮШ и първия отбор. ЦСКА 1948 вече няма отношение там. Имаме задача да изградим още едно изкуствено игрище за ДЮШ. По стадиона се правят текущи неща - физиотерапия, възстановяване на парните бани и т.н. Основното е да стане добра спойка между нас и базата в Требич, школата се задъхва. Имаме над 400 деца, трябва да създадем необходимите условия. Трябват години, за да заработи една ДЮШ. Искаме да имаме хора като Бадема, Тони Велков - по един да влиза на година в първия отбор, ще е перфектно.

Много трудно ще е в краткосрочен план феновете на Локомотив да се завърнат в сектор "В". Нещата не зависят само от футболния клуб. В държавата няма регулаторен орган, който да каже какво трябва да се случи, за да бъде лицензиран секторът. В тясна комуникация сме с БФС, с ОСК. Освен финанси, се изискват време и бюрокрация. Реконструкцията на целия сектор ще струва около два милиона лева. Трябва да се демонтират седалките, да се стигне до арматурата, да се измаже, да се изградят нови бетонни пътеходи, стъпала. След това да се сложат седалки, а тези седалки вече не се произвеждат никъде, няма откъде да се купят.

Преди имаше комисия, която даваше разрешително, след като ти каже какво трябва да направиш. Сега е безтегловност. Глоби заради влезлите фенове на Левски и ЦСКА? Не, защото не беше по наша вина. В единия случай полицията се огъна и ги пропусна, в другия случай делегатът разреши.

Президентът г-н Стоянов е осигурил всичко откъм финанси в клуба - в дългосрочен и краткосрочен план няма да има проблеми. Да, чужденците са по-евтини. Всички добри български футболисти са с договори. Български футболист ни поиска 12 000 лева заплата, чужденците на практика са по-евтини. Естествено, българите са с приоритет, но лошото е, че горе-долу цялата "А" група се е ориентирала към чужденците", каза шефът на "железничарите".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини