Отидете към основна версия

15 Октомври, 2024 12:32, обновена 15 Октомври, 2024 12:32 1 468 4

39-годишният Лука Модрич подобрява рекорд на Пушкаш още в събота

  • лука модрич-
  • футбол-
  • реал мадрид

Хърватската легенда иска нов договор с Реал Мадрид

Снимка: YouTube

Хърватският халф Лука Модрич почти сигурно ще подобри рекорд на унгареца Ференц Пушкаш в Реал Мадрид още в събота, съобщава вестник "Марка", цитиран от БТА.

Пушкаш изигра последния си мач за Кралския клуб на 39 години и 36 дни, докато Модрич, ако се появи в игра срещу Селта Виго в поредния мач от испанската Ла Лига, ще бъде на 39 години и 40 дни. Така хърватинът ще стане най-възрастният играч, носил фланелката на Реал в официален мач.

Лука Модрич е взел участие във всичките 15 мача на Реал Мадрид от началото на сезона, като е записал общо 482 минути на терена или 200 повече от миналия сезон по същото време. Целта му е да поднови договора си с испанския гранд за още един сезон.

Модрич не мисли да се отказва и от националния отбор на Хърватия, за който има вече 181 мача. Той иска да изведе хърватите като капитан и на Световното първенство след 2 години с САЩ, Мексико и Канада, което означава, че ще е играл 20 години за тима, за който дебютира през март 2006 година.

Модрич няма никакво намерение да слага край на състезателната си кариера в края на сезона, твърди журналистът Хосе Феликс Диас, предаде ФОКУС.

Според информацията, 39-годишният футболист е решен до края на настоящия сезон категорично да докаже важността си за Реал и да получи нов едногодишен договор.

Футболистът не изключва и възможност да играе на Световното първенство през 2026 година, като целта му е тогава да е играч на Реал.

Лука Модрич е в Реал (Мадрид) от август 2012 година.

От началото на настоящия сезон хърватинът има 12 мача за Реал във всички турнири, като има 2 асистенции.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини