Отидете към основна версия

2 865 15

Десподов и Костадинов: Срам. Бяхме отчайващи; Майкъл О’Нийл: Тази вечер ще се помни!

  • северна ирландия-
  • майкъл о’нийл-
  • кирил десподов-
  • георги костадинов

Капитанът и опитният полузащитник говориха след тежката загуба в Белфаст

Снимка: YouTube

Капитанът на България Кирил Десподов говори след загубата с 0:5 от Северна Ирландия, цитиран от БТА.

“Срамна е загубата. Не отговорихме на агресията и нищо не се получи в това, което бяхме планирали предварително. Според мен първите 5-6 минути от мача Северна Ирландия ни остави да играем с топката. Но след това обаче успяха да вкарат първи, след това втори гол и оттам тръгнахме надолу".

"Надявам се това да не ни свали самочувствието. Срамна загуба, дано не ни убие увереността", коментира Десподов въпроса как този мач ще повлияе на следващите два мача през ноември. България най-напред гостува на Люксембург на 15-и другия месец, а след това приема и Беларус.

"Не успяхме да създадем дори едно положение за гол. Има и такива мачове. Надявам се, има още два мача. Моето мнение е, че нищо не е загубено. До края ще си изиграем мачовете и ще се молим да спечелим”, заяви Десподов.

Опитният полузащитник на България Георги Костадинов посочи доста грешки в играта.

"Няма как да спечелиш, ако не отговориш на агресията. Загубата е срамна, но се надявам да ни послужи за урок. От такива резултати може да се расте, стига всеки да си вземе поука".

Попитан къде са били грешките и проблемите на тима на България днес, той каза: "Не успяхме да се противопоставим и наистина бяхме отчайващи. Оставихме им доста пространства, стояхме далече от противниците. Нямаше нищо общо с играта от първия мач. По принцип от всеки мач може да се вземе нещо, но днес нямаше как с такова поведение на отбора", завърши Костадинов.

Мениджърът Майкъл О’Нийл призна, че преди мача е казал на неговите футболисти да направят така, че публиката да помни тази вечер дълго и е останал доволен, че това се е случило, предаде БТА.

Младият отбор на Северна Ирландия беше категоричен срещу България с 5:0 и този резултат ги изпрати начело в групата на Лигата на нациите.

Айзък Прайс беше големият герой с хеттрик, но О'Нийл посочи още брилянтни индивидуални изпълнения по целия терен не само на звездата на вечерта, но и на другите от отбора.

"Има нощи, когато не използвате създадените положения, и нощи, когато ги правите, а ние бяхме много прецизни“, каза О’Нийл. „Но по-скоро качеството на играта и естеството на цялото представяне бяха най-приятни.

"Той има наистина висока класа“, най-после каза Майкъл О'Нийл по адрес на Айзък Прайс, за когото бяха и повечето въпроси на пресконференцията. Прайс се присъедини към легенди като Джордж Бест и Дейвид Хийли с хеттрик за Северна Ирландия, като дрегите двама са вкарвали на доста по-скромни отбори като Кипър и Лихтенщайн.

"Поведението на целия отбор беше изключително! Много важна беше реакцията след 0:0 с Беларус в събота. Доволен съм от интензивността, от това, че не се отказваха в нито една минута. Всеки един беше на върха на възможностите. Като мениджър съм доволен, но и горд от отбора".

"Едно от нещата, за които бях загрижен за толкова млад отбор, е дали могат да играят втория мач и как се адаптират да играят втория мач и всеки отговор, който получих тази вечер, беше много положителен".

След това се спря на Броуди Спенсър, който имаше заслуга за третия гол. Играйеки от ляво, Спенсър проби и стреля в гредата, за да се върне топката в гърба на Димитър Митов и да влезе за 3:0 в българската мрежа.

"Броуди беше брилянтен! На първо място се справи чудесно с най-опасния играч на българите Кирил Десподов и ни даде много енергия напред", каза още О’Нийл.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини