Отидете към основна версия

706 0

Байерн спести 5 милиона евро от назначението на Тухел начело на Англия

  • томас тухел-
  • байерн-
  • великобритания

Специалистът имаше действащ договор с баварците, Хьонес не харесвал работата му и хвалел Компани

Снимка: YouTube

Новината за назначението на Томас Тухел като селекционер на Англия със сигурност е зарадвала немалко хора в Байерн, пише Sportal.bg.

Днес официално стана ясно, че бившият наставник на баварците от 1 януари на следващата година ще застане начело на “трите лъва”.

А причината за позитивните емоции в Байерн е прозаична - Тухел имаше договор с германския гранд до края на юни 2025 г., макар и да напусна клуба още през това лято. Съответно Байерн плащаше полагащата се заплата на наставника, която е около 9 млн. евро на година.

С назначението на Тухел като английски селекционер, баварците сега ще спестят близо 5 млн. евро, съобщава журналистът Кристиан Фалк от “Билд”. Между клуба и треньора имаше уговорка, че Байерн няма да иска никакви пари за компенсация, щом той си намери нов клуб или стане треньор на национален отбор.

Така всички замесени страни са щастливи - Тухел е с нова работа, Байерн спестява немалко пари от заплатата му, която вече няма да плаща от началото на новата година, а на Английската футболна асоциация пък няма да се налага да изплаща неустойки.

Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес е заявил, че не е харесвал треньорската работа на Томас Тухел. Босът на баварците говори по въпроса след среща на ръководството на баварския клуб в началото на миналата седмица.

На това събитие Хьонес е нарекъл работата на Тухел с отбора "катастрофа", съобщава “Билд”. Освен това той не е харесвал липсата на атрактивен футбол, както и проблемите в съблекалнята. 72-годишният ръководител не пожела да коментира изявленията си, когато журналистите се свързаха с него.

Томас Тухел води Байерн от март 2023 до май 2024 година. В този период наставникът и Хьонес на няколко пъти влязоха в публичен дебат, като почетният президент на клуба бе заявил, че треньорът не обича да развива играчи, а да купува готови футболисти. На това пък Тухел отговори, че “няма нищо общо с реалността”.

По-рано днес беше обявено назначаването на германския специалист на поста мениджър на националния отбор на Англия.
Същевременно на срещата Ули Хьонес похвалил настоящия старши треньор на баварците Венсан Компани. Почетният президент на Байерн призна, че е бил впечатлен от думите на белгиеца, че отборът отново трябва да работи още много.

“Според мен Венсан Компани е - и това не може да се каже със сигурност след няколко седмици - дар от Бога за Байерн (Мюнхен). Той е човек, който сам е играл футбол на високо ниво. Освен това според мен има страхотен характер и гледа на футбола като на работа. Той иска да направи отделните играчи по-добри и именно върху това работи. Понякога те тренират по два часа, докато се уморят.
Досега мога да кажа само добри неща. Имахме шест мача, четири от които бяха гостувания, и сме на върха на таблицата. Резултатът 3:3 във Франкфурт няма нищо общо с агресивния стил на игра на Венсан Компани, а по-скоро с това, че в 93-ата минута си играхме на “едно-две” в халфовата линия. Бранител като Шварценбек щеше да прати топката над покрива”, е казал Хьонес по адрес на Компани.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини