Отидете към основна версия

1 124 15

Стигна се до напрежение между фенове на Левски и ЦСКА, полицията се намеси бързо

  • цска-
  • фенове-
  • софия-
  • дерби-
  • ултраси-
  • левски-
  • полиция

Мерките за сигурност в столицата са засилени заради футболното дерби между Левски и ЦСКА

Снимка: БГНЕС

В столицата се стигна до напрежение между фенове на Левски и ЦСКА преди дербито с начален час 15:45, но бързата намеса на полицията предотврати по-сериозен инцидент.

По време на шествието си преди мача „сините“ запалянковци съзряха привърженици на ЦСКА - София. Това предизвика сериозно напрежение, предаде Sportal.bg. Ултрасите на Левски тръгнаха заплашително към своите опоненти с цел саморазправа, което наложи бързата намеса на органите на реда. В крайна сметка полицията не допусна по-сериозен инцидент.

Феновете на Левски организираха традиционното си шествие преди дербито с ЦСКА. На кръстовището на столичните булеварди „Мария Луиза“ и „Александър Дондуков“ обаче малко след началото му в суматохата да стане инцидент, пише Gong.bg.

Хора, застанали встрани, снимаха с телефоните си „синия“ сбор, а феновете на Левски заливаха другото платно с бомби, за да придадат допълнителна атмосфера около вървенето си. В даден момент над 10-ина „сини“ фена тръгнаха да гонят цивилен човек, който е отправил неприличен жест към тях с три от пръстите на ръката си. За щастие, бързата намеса на полицията, охраняваща шествието, преустанови потенциални инциденти в центъра на София.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприе мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

В прессъобщението се посочва, че приоритет на ръководството на СДВР е опазването на обществения ред, живота и здравето на всички жители и гости на София, като планирането, организацията и охраната на спортното събитие са съобразени с динамиката и нормалния ритъм на живот в столицата.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини