Отидете към основна версия

1 743 0

Yahoo уволни изпълнителния си директор

  • yahoo-
  • интернет-
  • сащ

Пореден трус в интернет-сектора

Карол Барц. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският интернет гигант Yahoo уволни изпълнителния си директор Карол Барц, съобщи Би Би Си. Компанията прекрати договора на Барц, която бе на топ-позицията от две години и половина. Тя дойде на мястото на един от основателите на фирмата – Джери Янг. Идването на Барц на поста бе свързано с подобряване на търсачката на Yahoo и работата на компанията.

Yahoo се опитва да увеличи пазарния си дял в условията на страшна конкуренция от Google и Facebook.

Управлението на Барц ще се запомни с оптимизация на разходите и съкращаване на работните места. Нейната е и концепцията за по-персонализирано съдържание. Мястото й временно ще заеме Тим Морс, който е финансов директор на интернет компанията.

Акциите на Yahoo регистрираха лек ръст след уволнението.

„ Facebook е много напред. Дори Google е много далеч по отношение на социалните мрежи“, коментира интернет специалистът Лари Маджид.

Карол Барц е разбрала за уволнението си по телефона от председателя на борба на директорите на компания.

Същото написа тя в прощален имейл до вече бившите си служители. Компанията пък разпространи официално съобщение, в което се казва, че смяната е породена от „реорганизация на лидерството“.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Yahoo стана сирак. Джери Янг напусна

    Съоснователят на Yahoo Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предаде А ...
    18.01.2012
    1 409
    0