Отидете към основна версия

2 088 3

Renault и Nissan разработват 10 масови модела с автопилот

  • renault-
  • nissan-
  • автопилот-
  • автономен автомобил

До 2020 г. алиансът Renault-Nissan ще пусне в продажба серия от поне 10 нови автомобила, снабдени със системи за автономно управление. От френско-японския концерн твърдят, че с автопилот ще бъдат оборудвани "масови модели на достъпни цени", които ще се продават на европейския, китайския, японския и американския пазар.

Технологията ще навлиза в серийно производство постепенно. Системи за автономно управление, които позволяват движение в една лента на магистралата, ще започнат да се внедряват още тази година. През 2018-а ще стане достъпно престрояването, а през 2020-а автопилотът на Renault-Nissan ще може да се справя дори с най-заплетените пътни възли, кръстовища и натоварения градски трафик.

Миналата есен на салона в Токио Nissan демонстрира автономен прототип на базата на електромобила Leaf. Колата разполага с 12 камери, 5 радара, 4 лазерни скенера и множество звукови сензори, които й позволяват да се движи напълно самостоятелно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW показа суперкар без водач

    По време на протичащото CES изложение от 6-и до 9-и януари 2016 година в Лас Вегас, BMW Group представи безпилотния автомобил i Vision Future Interact ...
    08.01.2016
    5 124
    13