Last news in Fakti

8 Януари, 2016 13:06, обновена 8 Януари, 2016 14:07 5 022 13

BMW показа суперкар без водач

  • ces-
  • bmw-
  • i vision future interaction-
  • автономен автомобил
BMW показа суперкар без водач - 1

По време на протичащото CES изложение от 6-и до 9-и януари 2016 година в Лас Вегас, BMW Group представи безпилотния автомобил i Vision Future Interaction. Иновацията е построена на базата на концептуалния роудстър i8 Spyder и има за цел да покаже как ще изглеждат суперкарите на бъдещето.

Баварците акцентират на интериора на автомобила, като демонстрират системите за автономно управление. В салона, точно пред погледа на водача е монтиран проекционен дисплей от ново поколение, даващ информация за конкретната скорост на движение, скоростните ограничения, а така също и показания от навигационната система.BMW показа суперкар без водач

На арматурното табло е разположен и огромен широкоекранен 21-инчов дисплей, който отчита пътните условия и показва разположението на останалите участници в движението, а когато колата се движи в изцяло автономен режим, този екран може да си използва за интернет сърфиране или за гледане на филм, например.

Отпред са разположени и специални датчици за разпознаване на жестове, идентифициращи различните движения на ръцете, като в това число влизат и имитациите за натискане на бутони. BMW i Vision Future Interaction има три режима на управление: Pure Drive, Assist Mode и Auto Mode.BMW показа суперкар без водач

При първия режим Pure Drive за управлението на колата отговаря само и единствено водача, при втория Assist Mode се включват спомагателни системи, но водача отново взима участие в управлението, докато при третия Auto Mode - автомобилът се движи само с помощта на електрониката.

При Auto Mode именно електрониката управлява, както волана, така и педалите за газ и спирачка. В този случай на волана светят сини датчици. Когато те станат червени обаче, автомобилът преценява, че водачът трябва да поеме контрол над управлението. Промяната на цветовете е гарнирана и със звуков сигнал.BMW показа суперкар без водач


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gohst

    2 0 Отговор
    Лъжат, откраднали са пак от братушките, които имат такава разработка под ръководството МУ [шшшт, да не се споменава името МУ]
  • 2 Батко

    1 0 Отговор
    Как ще е без водач, като понякога автопилота се отказва да управлява? Като са я показали да позволят на няколко човека да я пробват колко самостоятелно може да се движи. То и аз мога да покажа една Фабийка и да кажа, че има 10 000 коня под капака, ама колко от тях са живи е друг въпрос.
  • 3 Някой

    2 0 Отговор
    Стана спайдър, а сега автономна, че и кола на бъдещето. Опитват се да правят реклама на този никакъв автомобил, защото продажбите са мизерни.
  • 4 копеле

    1 0 Отговор
    Пълна тъпотийка, сама ще ми кара, къде е кефа, а и няма да има спокойствие дали няма да сгафи компа и да се омажем в някое дръвце
  • 5 Morgoth

    2 0 Отговор
    Добре де, рано или късно ще я направят да се движи сама. Ама къде ще е ползвата от суперкар, ако не го караш? Цялата идея на този тип коли е удоволствието от шофирането.
  • 6 RRРРР

    2 0 Отговор
    Голям грозофил...
  • 7 656

    0 2 Отговор
    Много красив и скъп боклук, като няма "М" не ми го хвалете
  • 8 bmw

    0 0 Отговор
    Даймлер" (Daimler AG) са доставени 149 753 превозни средства, или с над 15% повече спрямо юли 2014 г.

    През миналия месец от БМВ са продали 147 513 коли от едноименната марка, или ръст от 5.8% на годишна база, докато Ауди е доставило 146 100 автомобила, което е нарастване с 1.4% спрямо юли 2014 г., обобщава агенция Блумбърг.
  • 9 bmw

    0 0 Отговор
    Айде завистници Наточеното баварско купе M4 GTS, обявено официално за най-бързото серийно BMW в историята на марката, направи поредната сензация като завъртя една обиколка на Нюрбургринг за 7.27.88 минути. Интересното е, че постижението е по-добро от това на суперкари като Ferrari 458 Italia (7.28 мин.), McLaren MP4-12C (7.28 мин.) и Porsche Carrera GT (7.28.71 мин.). Видеото с рекордната обиколка беше публикувано на официалния YouTube-канал на BMW M GmbH. M4 GTS, което дебютира през септември, разполага със същия 3.0-литов редови шестак с два турбокомпресора като на стандартния модел, но с увеличена от 431 на 500 к.с. мощност. Въртящият момент, който също бележи ръст от 550 на 600 Нм, се предава на задните колела през 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.Двигателят на M4 GTS е снабден със система за впръскване на вода, която увеличава производителността и намалява разхода на гориво. Иновативната технология беше демонстрирана за първи път в колата на сигурността в сериите MotoGP. Напомпаното купе разполага и с пренастроена система за бързо потегляне Launch Control. GTS се изстрелва от място до 100 км/ч за 3.8 секунди - постижение, което е по-добро с 3 десети от секундата в сравнение с това на стандартната M-четворка. Максималната скорост на BMW M4 GTS е 305 км/ч. Интересът към най-бързото серийно BMW бе толкова голям, че в края на ноември компанията спря да приема поръчки за колата. Според официалната информация тиражът от 700 бройки се е разпродал като топъл хляб, въпреки че цената на M4 GTS в Германия стартира от 142 600 евро.

    Коментиран от #11

  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не ги вземайте навътре тия ламарини-никак не са много хората в БГ които могат да си ги позволят.Точно те пък никога няма да си купят подобно нещо,защото ще предпочетат при всички случаи "нещо блиндирано"!
  • 11 iii

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "bmw":

    Забрави да напишеш, че M4 GTS е с почти 20 секунди по-бавно от Nismo GT-R и с почти 9 секунди по-бавно от нормалния GT-R. Също цената на нормалния GT-R е почти два пъти по-ниска от тази на БМВ-то.

    Коментиран от #12

  • 12 бмв е65

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "iii":

    бмв все пак е марка така че ...
  • 13 Стария Джак

    1 0 Отговор
    Това означава ли, че ако те спрат катаджии за проверка за алкохол да им кажеш, че всъщност не караш ти?