Отидете към основна версия

15 658 19

Техниката на най-луксозния и бърз SUV - Bentley Bentayga

  • bentley bentayga

Съвременните автомобили все повече разчитат на електронни помощници за всевъзможни неща, които да улеснят тяхната употреба. В луксозните от тях разбира се електронните системи са значително повече и сега ще разгледаме един от най-новите, бързите и внушителни представители на този клас - Bentley Bentayga.

Автомобилът има общо 4-ри широкообхватни радарни системи, 12 парктроник сензора, шест камери, много светлинни елементи, въздушно окачване, хладилник, аудио система с общо 18 говорителя и седалки с обдухване и масаж, като това са само малка част от всички. Всяко окабеляване на една Bentayga е толкова голямо, че се придвижва на пале с размерите на колата, а и освен това то е специфично поради различните екстри, като теглото му достига цели 50 килограма. 

Общо 90 единични компютъра или модула са разпръснати в купето на автомобила. Във него има общо седем отделни мрежи пренасящи различна информация с различна скорост. Най-голяма част от програмирането на кода управляващ тези системи отнема изчистването на грешките и това е валидно за всички съвременни автомобили. Мрежата на автомобила всъщност е много по-опростена и лека от колкото може да бъде, защото позволява различни системи да получават своите сигнали по едни и същи кабели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини