Отидете към основна версия

4 605 2

Автопилотът на BMW помогнал на плувците на САЩ в Рио

  • bmw-
  • автопилот-
  • плуване-
  • рио де жанейро-
  • сащ

По-конкретно става дума за американските плувци, участващи на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Именно те са използвали технологията на баварската автомобилна фирма, за да постигнат по-добри резултати по време на подготовката си за игрите.

Системата за автономно управление на BMW-тата е била специално адаптирана за Фелпс и компания и се използва от националния отбор на САЩ от миналата година. За да подобрят резултатите на плувците, специалистите от BMW монтират подводни камери, отчитащи движението на плувците.

С помощта на същите камери BMW-тата разпознават движещите се пред тях обекти. Подводните камери реагират на светодиодните елементи, които са закрепени към тялото на плувеца, като по този начин впоследствие помагат на треньорите да усъвършенстват техниката на своите състезатели.

Така в Рио американските плувци спечелиха 11 златни медала. Ще припомним, че през 2013 година BMW разработи специална система за бобслеите и по този начин САЩ спечелиха първо злато в този спорт от 62 години насам.

Следващата технология, която BMW подготвя за спортисти ще бъде показана на предстоящите параолимпийски игри в Рио де Жанейро. Иновацията представлява специална инвалидна количка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини