Отидете към основна версия

21 036 19

Започва масово производство на 8K телевизори

  • innolux-
  • au optronics-
  • 8k-
  • телевизор

Появата на първия телевизионен канал, който излъчва на сигнал във формат 8K, неминуемо ще доведе до разрастване на пазара на приемници, които могат да го възпроизвеждат. В момента такива телевизори струват баснословни суми, но тайванските производители смятат, че моментът за настъпление по този фронт е дошъл.

Компанията Innolux вече снабдява вътрешния пазар на страната с малки партиди 65-инчови приемници с разделителна способност 7 680 но 4 320 пиксела. През есента AU Optronics (AUO) също започва серийно производство на телевизори с такава резолюция.

Във врата на тайванските компании вече дишат японците и корейците. Гигантът LG планира да пусне на пазара дисплеи с диагонал 65 и 98 инча до края на годината. Като цяло обаче анализаторите са предпазливи в оценките си и смятат, че 8K телевизорите надали ще успеят да завладеят повече от процент от пазара догодина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Япония пуснаха 8K телевизия

    Японската национална телевизионна компания NHK започна първото в света регулярно излъчване на спътников сигнал във формат 8K. Тестовият канал Super Hi ...
    02.08.2016
    21 813
    7