Отидете към основна версия

18 499 9

Лазерните фарове на BMW отблизо

  • bmw-
  • лазер-
  • led

Малко след като обяви плановете си да замени светодиодните автомобилни светлини с лазерни, BMW публикува първите снимки на футуристичните си фарове. Внедряването на революционната технология, която доскоро звучеше като измишльотина от осемдесетарски филм за Джеймс Бонд, цели най-вече икономия на ценна енергия.



Лазерите произвеждат до 70% повече светлина на ват електричество, отколкото LED-телата. Баварците са сметнали, че това е предостатъчен довод за оборудването на бъдещия модел i8 с футуристичната технология.



На публикуваните снимки се вижда относително разбираемо как ще функционират иновационните фарове. Отразените им лъчове ще бъдат разсейвани от материал, който от BMW описват като "флуоресциращ фосфор". Той ще трансформира сините лазери в бяла светлина.



Баварците твърдят, че новата технология ще позволява прилагането на "някои съвсем нови трикове в областта на осветлението", но не разкриват никакви подробности. Инженерите мълчат и по други важни въпроси като например как ще успеят да стабилизират капризен уред като лазера в кола.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Audi цака BMW с лазерните фарове

    Специална серия с името LMX превръща R8 в първия сериен автомобил с лазерни фарове, съобщават от Audi. По този начин инголщадските конструктори отн ...
    10.05.2014
    26 251
    20