Отидете към основна версия

3 475 2

Градина на стената

  • herbert-
  • стенна градина-
  • хидропонна градина

В Kickstarter успешно върви кампания за събиране на средства за серийното производство на стенна градина. Herbert не само спестява място по первазите под прозорците, а и краси интериора. Готвачите пък ще оценят целогодишния достъп до свежи билки.

Автономната хидропонна система улеснява максимално отглеждането на растения вкъщи. Управлява се със специално приложение за смартфон, което води градинаря стъпка по стъпка в нужните действия, за да се избегнат пропуски и грешки.

Нужна от почва няма, а за доставянето на светлина се грижи светодиоден панел. Комплектът включва стенно пано с гнезда за отделните саксии, 30 биоразградими сюнгера, семена и пакет тор.

Според създателите на Herbert стенната градина позволява отглеждането на растения за 40% по-кратко време, отколкото по традиционните методи. Размерите на системата са 820x560x115 мм, а пълното тегло - 12 кг.

Приложението за смартфон работи с мобилни устройства с операционна система ОС iOS и Android. Обменът на данни се осъществява през Bluetooth. Цената на Herbert при предварителна поръчка е $339.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини