Отидете към основна версия

11 056 37

Осло спира колите с ДВГ и минава на велосипеди

  • осло-
  • норвегия-
  • електрически велосипеди-
  • въздух

Кметството на норвежката столица взима все по-крути мерки по отношение на екологията в града. Вече е факт забраната за движение на дизелови автомобили в Осло, а през 2019 движението на моторни превозни средства с двигатели с вътрешно горене ще бъде сведено до минимум.

Плановете предвиждат през 2025 година да се въведе пълна забрана за коли с ДВГ, което пет години по-късно ще доведе до нулево замърсяване на града. В качеството на алтернативни методи за придвижване, норвежците предвиждат употребата, както на стандартни велосипеди, така и на електрически.

Кметството на Осло е готово да финансира подобен проект, като компенсира желаещите да се придвижват с електрически колела с половината от стойността им. За програмата вече са отделени $1 млрд. Така всеки желаещ да си купи електрически велосипед ще може да разчита на сума от порядъка на $1200.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Съдът на ЕС осъди България

    Съдът на Европейския съюз в Люксембург постанови днес съдебно решение по заведеното от Европейската комисия дело срещу България за неспазване на задъл ...
    05.04.2017
    4 083
    25