Last news in Fakti

5 Април, 2017 11:33, обновена 5 Април, 2017 12:01 4 082 25

Съдът на ЕС осъди България

  • европейски съюз-
  • българия-
  • осъди-
  • съд-
  • люксембург-
  • въздух
Съдът на ЕС осъди България - 1
Снимки: Shutterstock

Съдът на Европейския съюз в Люксембург постанови днес съдебно решение по заведеното от Европейската комисия дело срещу България за неспазване на задълженията по директивата за качеството на въздуха. Това гласи съобщение от съда на ЕС.

Съдът е достигнал до заключението, че България не е изпълнила задълженията си, произтичащи от правото на ЕС.

Решението гласи, че с постоянното неспазване от 2007 г. до 2014 г., включително както на годишните, така и на дневните пределно допустими стойности, приложими за концентрациите на прахови частици в София, Пловдив, Варна и зоните Северна, Югозападна и Югоизточна, нашата страна не е изпълнила задълженията си за приложение на съответната директива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    30 0 Отговор
    ЩЕ НИ ОСЪДЯТ РАЗБИРА СЕ,КАТО НЕ СЕ СПАЗВАТ ИЗИСКВАНИЯТА......ТЕЗИ СРЕДСТВА КОИТО СЕ ОТПУСКАТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОДРЪЖКА И СМЯНА НА ПОЧИСТВАЩИ ИНСТАЛАЦИИ ,ФИЛТРИ И ПРОЧЕЕ КЪДЕ СА..? НЯКОЙ МАЙ СЕ НАГУШИ ЗА НАША СМЕТКА...? СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИТЕ....ТАКА,ЧЕ ЕС СА ПРАВИ ,ЧЕ НИ СЪДЯТ....

    Коментиран от #24

  • 3 Гостя

    43 0 Отговор
    е аз не разбирам. Има изисквание някой педал (не европейски) е на власт в БГ. Нищо не прави и краде като луд. После ЕУ (комисията) осъжда БГ най-вероятно да плати нещо. Но на педала от Бг не му пука, защото той не плаща нищо а същите мижави хорица дето дишат мръсния въздух. така какво излиза, хората дишат мръсен въздух и плащат за това . Честито да ви е новото- старо правителство!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 4 БРАВО

    23 0 Отговор
    Ккккой ще плати? Кой ще го отнесе? Защо пак ние? Значи сме имитирали европейските директиви и правила, норми? Какви гяволи сме само . Връщайте далаверата сега.
  • 5 Пеньо

    24 2 Отговор
    Да ни е честит и новият/стар парламент със същите муцуни. Новото/старо правителство също няма нищо да промени! Да излиза, че плащаме за мръсен въздух! Рядко неинтелигентна нация сме!
  • 6 Гост

    15 1 Отговор
    Може би така трябва, докато заспалият народ не се събуди. Ето с новите цени на газта, ще поскъпне почти всичко, и то фрапантно, но на народа не му пука, седи си в къщи и си пие ракийката! На такъв народ-такива управничци!
  • 7 петър

    12 1 Отговор
    районът на гълъбово-раднево е напълно отровен. там няма да видите млади майки с деца,а белодробните заболявания са най чести..ковачки,най малкото се интересува от това.
  • 8 Светльо Чернев

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гостя":

    Браво! Откри топлата вода. Така е, и така ще бъде, докато не се въведе персонална отговорност със закон за действията на всички ръководни люде. Само че това няма как да стане. Кой политик ще си причини подобно нещо.
  • 9 кроко

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гостя":

    Единия, дето трябва да плаща, е пловдивския кмет от ГРОБ Иван Тотев. Пловдив е с най-мръсен въздух и мамин тотьо излезна с елегантното решение да премести измервателната станция от най-натовареното кръстовище в парк на края на града! Много оригинално, нали?
    Иначе не знам какво причинява тези високи нива: ако са горивата, кметовете нямат много какво да направят, с изключение на зимните месеци когато се ползва твърдо гориво за отопление. Обаче можеха да оправят паркингите и градинките и колите да не спират по зелените площи, а после да разнасят кал. Както и ако бяха наблегнали на залесяването, сигурно щеше да има ефект, а в Пловдив масово се унищожават дърветата пред кооперациите, кмета е пуснал едни некадърни цигани да „потдържат” дърветата, които така ги обасват че после клоните им изгниват. Обаче се засаждат много палми и туи!
  • 10 7777

    10 13 Отговор
    По времето на комунизма какъв чист въздух имаше, Кремиковци тровеше цяла София, а от Нефтохима в Бургас не можеше да се диша. В Русе имаше бунтове.

    Коментиран от #21

  • 11 ПЛОВДИВ

    18 0 Отговор
    НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ КРИЕ ТОТАЛНО ОТ ПЛОВДИВЧАНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ВЪЗДУХА В ПЛОВДИВ КОЕТО МНОГО ЧЕСТО ПРЕВИШАВА 5 ПЪТИ НАД НОРМАТА ЗАМЪРСЕНОСТ И СЕЧЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО, ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА КРИЕШ ЗА ЧЕРНОБИЛ.ТОЗИ НАГЪЛ КРАДЛИВ КМЕТ ТРЯБВА ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА
  • 12 321

    8 11 Отговор
    Мерки:
    1. Забрана за отопление на твърдо гориво и всякакви производни в големите градове.
    2. Забрана за движение на автомобили без поне ЕВРО 4 в големите градове.
    3. Такса за внос на стар автомобил до 5 години - 100 лева, от 5 до 10 - 1000 лева, от 10 до 15 - 5000 лева.
    4. Институциите като агенции, министерства и други да си вършат контролните дейности съвестно

    Коментиран от #13

  • 13 ами ние

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "321":

    Тия точки са НЕПРИЛОЖИМИ. Имам по-добро предложение, дайте да изколим всички отговорни за това положение - кметове, политици и едри бизнесмени и бъдете сигурни че когато следващите дето застанат на техните места почнат да си вършат работата както трябва(от страх да не бъдат изклани и те)нещата ще се оправят много бързо.
  • 14 Саймън

    6 0 Отговор
    Много си прав за червеното мекере вживяващо се като кмет на Пловдив но не е луд този що яде баницата а знаеш кой!! Докато има такива като великия Каун от банкя винаги ще еМИЗЕРИУМ !!!
  • 15 WTF

    5 0 Отговор
    В София не се диша...

    Коментиран от #16

  • 16 haha

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "WTF":

    WTF, от толкова много столичани в повече, как да е?
  • 17 Хохи

    1 1 Отговор
    Малеееее, що коментсриииии! "!"!
    СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНООООО!!!!!!!
  • 18 ЦОЛЕ

    5 1 Отговор
    е са след ден два Бойко всичко ще опраи
  • 19 333

    4 0 Отговор
    Да спират от движение автомобилите без КАТАЛИЗАТОР, особено дизелите!
  • 20 некойси

    4 1 Отговор
    Ами да го пишем на актива на групата охранители и държачи на струйници наречена "Винету".
  • 21 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "7777":

    Май скоро не си ходил в Бургас.
  • 22 Балък

    3 0 Отговор
    На всяка община която има проблем със замърсяването на въздуха се отпускат 115000000 лева за борба с проблема - източник BTV новините.
    Още утре свалям катализатора на колата, и ще запаля две стари гуми пред блока. Очаквам сериозна финансова помощ за борба с този проблем.
  • 23 Гост

    1 0 Отговор
    Съд до дупка за тази мафиотска държава. Клоака.
  • 24 Оптимус

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "СИГОБАРА ИГОТОЧИ":

    Не са прави, да ни съдят! Да осъдят само онези, които са подписали това споразумение и са взели парите! Те носят отговорността, парите да отидат по предназначение! Аз никога не съм знаел кой какво къде конкретно си заделя, нито съм подписвал такъв договор, но аз съм ОСЪДЕН? ЗАЩО? ДОКОГА? И как да осъдя ЕК да ми плати на мен обезщетение, задето ме съди невинен, след като страстбург Съд не върши работа? мен мсяка рецидив пионка ме съди, комисии и корпорации ме съдят, държави ме съдятг, а аз нямам никаква вина за тия неща? ДОКОГА? Как да се защитя, след като системата е такава и не ми позволява да се защитя? Да извикат на Съд, подписалите споразумението и да ги осъдят лично, персонално да платят глобата! ДСега е момента и на българският Съд и Прокуратура да заведат дело срещу виновните за неспазването на тия неща, дето са взели парите, да върнат парите и да бъдат осъдени за лъжите си! Те са виновни, не аз!
  • 25 гостъ

    1 0 Отговор
    Така е опти,но е време ние да го изискаме от тях.Поне официално ,,тиквата,,представлява нас.Трябва обаче и да не сме прости за да знаем ТОЧНО какво
    искаме и да можем ,,утре,,да отгледаме деца,които да водят БГ.,а не да емигрират и само да обясняват какво не става...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове