Отидете към основна версия

17 756 24

Нов транспорт за града

  • tmsuk co. ltd-
  • kowa-
  • kobot

 

Традиционните автомобилни и мотоциклетни фирми съвсем не са единствените, които на автомобилното изложение в Токио се опитаха да преминат границите на възможното. Две компании, нямащи нищо общо с автомобилостроенето показаха две странни разработки под марката Kobot.
 
Става дума за фирмите Kowa (компания произвеждаща медицинска електроника) и Tmsuk Co. Ltd - сдружение специализирано в робототехниката. Обединените им усилия водят до появата на нов вид екологично градско превозно средсто, характеризиращо се с изключително авангардни форми.
 
Базата, на която са изградени концептите Kobot, е една разработка на Tmsuk показана през 2009-а и представляваща алтернативен транспорт за инвалиди. Явно превозното средство Rodem, предназначено за хора в неравностойно положение се е харесало на масовата публика и сега то е трасформирано за широк кръг от ползватели.
Новите градски мобилни средства впечатляват освен с външен вид и с изключителната си маневреност. Те могат да се движат с максимална скорост от 29 км/ч. и заемат площ от едва един квадратен метър. И двата модела са с три колела и се задвижват изцяло от електричество.
 
Идеята на разработчиците на тези превозни средства е те да се използват в големите мегаполиси, а така също и в обособените зелени зони. Специалистите са на мнение, че подобни мобилни устройства са и доста по-безопасни, отколкото масово използваните скутери.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини