Отидете към основна версия

4 946 2

Задава се първият телефон с холографски екран

  • red-
  • hydrogen one

Калифорнийската компания Red, известна с висококачествената си фотографска техника, показа първия в света смартфон с холографски дисплей. Представа за Hydrogen One дава патентна документация за бъдещия апарат.

Холографският смартфон има крайно необичайна форма и грамаден модул на камерата, което говори за оптика и сензор от най-висок клас. Корпусът на устройството е сглобен с четири шестограмни винта.

В съобщението до медиите от Red обясняват, че браздите на задния капак са "нова високоскоростна шина за пренос на данни", която позволява прикачването на снимачно оборудване към смартфона.

От Red разкриват, че 5.7-инчовият холографски екран на Hydrogen One няма да бъде лентикулярен, но не навлизат в подробности за технологията. Известно е само, че дисплеят ще може да "превключва с лекота между традиционно двуизмерно съдържание и 3D", както и да възпроизвежда допълнителна и смесена реалност.

Апаратът ще разполага с порт USB-C и слот за карта microSD. Според патента към Hydrogen One ще може да се прикачат модули за снимане на видео във формат 6K и 3D.

Първият холографски телефон в света вече може да бъде поръчан с предварителна заявка. Алуминиевият модел струва $1 195, а този с корпус от титан - $1 595. Първите партиди ще бъдат доставени в началото на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • YouTube Red - платен, но без реклами

    Корпорацията Google пуска от 28 октомври платен сервиз, който ще се нарича YouTube Red. По платения нов канал няма да се пускат реклами, а ползвате ...
    22.10.2015
    3 340
    5