Отидете към основна версия

2 702 13

GM показа автономно шаси на водород

Американският концерн General Motors представи прототип на автономно товарно шаси, задвижвано от система с горивни клетки Hydrotec от последно поколение. SURUS "може да реши и най-сложните транспортни проблеми, предизвикани от стихийни бедствия, усложнена логистика и глобални военни конфликти".

SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) има два електромотора и четири управляеми колела. Йон-литиевият акумулаторен блок осигурява пробег от 640 км с едно зареждане. Серийната версия на платформата ще бъде адаптирана за нуждите на военните.

Новото автономно шаси на GM може да се използва за най-различни задачи - мобилна електроцентрала на слънчеви батерии, всъдеходна линейка, камион или товарна платформа.

Наскоро General Motors стана поредният производител, който обяви, че се отказва от двигателите с вътрешно горене и преминава изцяло на автомобили с нулеви вредни емисии. Първият етап от плана предвижда два нови електромобила освен Volt и Bolt EV през следващите 18 месеца. Те ще станат първите от 20 модела на ток, които ще обогатят гамата на концерна до 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини