Отидете към основна версия

8 079 24

Стийв Возняк: Tesla е медиен балон

  • tesla-
  • стийв возняк-
  • apple

Съоснователят на Apple Стийв Возняк смята, че Tesla Motors получава прекалено много внимание от страна на медиите, а всяко изказване на Илон Мъск се превръща незаслужено в гръмко заглавие. В интервю за CNBC бившият партньор на Стийв Джобс се изказва доста снизходително към възторга от новите безпилотни технологии от Силициевата долина.

"Ако [от Tesla Tesla] кажат, че нещо ще се случи, недейте много да разчитате на това. В съзнанието на хората Tesla прави коли, които се карат съвсем сами, а това е много далече от истината, така че ни заблуждават. Компании като Volvo и Audi са по-напред в безпилотните разработки", откровеничи Возняк.

Като собственик на Model S от началото на годината обаче, създателят на първия компютър на Apple, все пак признава постиженията на Илон Мъск. "Tesla направи нещо, което е много важно за мен. Преходът от бензинови коли към електрически е част от представата за чисто бъдеще", казва Возняк.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Колите Tesla са свръхнекачествени

    Това твърдят няколко бивши и настоящи служители на автомобилната компания на Илон Мъск, цитирани от агенция Reuters. Според тях над 90 % от автомобили ...
    29.11.2017
    18 659
    57
  • VW: Tesla са позьори и прахосници

    В светлината на скандалите с подправяни данни за вредните емисии от последните две години Volkswagen няма особени основания да критикува други произво ...
    24.10.2017
    11 259
    69