Отидете към основна версия

2 560 5

Саудитска Арабия инвестира $1 млрд. във Virgin

  • virgin-
  • саудитска арабия-
  • инвестиция

Три от компаниите във Virgin Group на британския предприемач Ричард Брансън ще получат финансова инжекция за развитието на космическите си програми в размер на 1 млрд. от Саудитска Арабия. За Virgin Galactic, The Spaceship Company и Virgin Orbit е предвидена и допълнителна инвестиция от $480 млн.

Средствата ще бъдат изразходвани за ускоряване на работата по пуска на редовни междуконтинентални космически линии, намаляване на разходите и ускоряване на програмата за космически туризъм, какъвто Саудитска Арабия планира да развива на своя територия.

В замяна на инвестицията арабите ще получат значителен пакет от акции на Virgin Group. Сделката обаче трябва да бъде одобрена от щатския регулатор по ценни книжа и фондовия пазар.

Властите в Саудитска Арабия влагат все повече средства във високотехнологични проекти. Неотдавна принц Мохамед бин Салман ал Сауд обяви, че страната ще задели колосалните $500 млрд. за строежа на град на бъдещето. NEOM ще бъде разположен на площ 26 500 квадратни километра и ще ползва само възобновяеми източници на енергия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вижте метрото, движещо се с 1200 км/ч

    В края на 2017 година милиардерът Ричард Брансън обяви, че ще инвестира голяма част от състоянието си в разработката на свръхбързото метро Hyperloop O ...
    09.04.2018
    17 508
    66