Отидете към основна версия

4 419 10

Porsche започна производство на мед

  • porsche-
  • пчели-
  • мед

Porsche пусна в продажба първата реколта мед, събран от пчели около завода на компанията в Лайпциг. Продуктът, наречен Turbienchen, ще се предлага във фирмения магазин в промишления комплекс.

В зелените зони около фабриката с обща площ 40 хектара живеят 25 колонии с около 1.5 млн. пчели. за първия си сезон от май насам те са успели да съберат около 400 кг липов мед.

Пчелите в Германия са защитени от Федерален закон за опазване на природата и Федерални правила за охрана на видовете, приети заради рязкото намаляване на популацията в резултат на използването на пестициди в селското стопанство и появата на нови вируси и бактерии.

Инициативата на Porsche има за цел увеличение на популацията на насекомите, които играят важна роля за биологичното разнообразие. Освен пчели на територията на завода в Лайпциг живеят също колония зубри, ексмурски понита, много птици и земноводни.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Пчелен мед от Bentley

    Bentley става вторият производител в рамките на концерна VAG след Porsche, който се захваща с производство на пчелен мед. Британската компания обяви, ...
    01.08.2019
    4 246
    8