Отидете към основна версия

3 629 5

Велосипед, от който се пада трудно

  • sofie-
  • ел.велосипед

С напредване на годинките човек постепенно губи усещането за равновесие. Точно поради тази причина група холандски инженери решиха да помогнат на възрастните хора, които все още искат да управляват велосипед.

Те създадоха изделието Sofie - устойчив електрически байк, способен да се движи със скорост от 18 км/ч. Над иновацията се трудят три групи специалисти - от института RRD, компанията Indes и университета в Твенте.

Технологията най-просто може да се обясни така: След като потегли велосипедистът и започне да върти педалите се задейства електромотор, който позволява максимално бързо да се ускори велосипеда и бързо да премине през опасния "бавен праг".

Освен това автоматично се променя и конфигурацията на седалката, позволяваща на водача да заеме по-комфортна поза за езда. Когато скоростта спадне, то седалката се отпуска надолу, като целта е по-лесно да се стъпи на земята.

Освен това междуосието на велосипеда е съкратено максимално, а диаметърът на колелата е намален. Велосипедът няма горна рамка. Всичко това увеличава устойчивостта при по-ниска скорост и значително намалява опасността от падане.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Велосипед, задвижван с водород (ВИДЕО)

    Компанията Pragma Mobility представи своя нов нестандартен електрически велосипед, зарежда батериите от водородна клетка. Напълно зареден Alpha Neo мо ...
    18.12.2022
    6 041
    6
  • Най-евтиният и най-лек ел. велосипед

    На платформата за набиране на средства за серийно производство Indiegogo се появи един интересен продукт. Става дума за електрически велосипед. Любопи ...
    06.07.2016
    6 437
    1