Отидете към основна версия

5 985 13

Първият спътников смартфон

  • thuraya-
  • x5-touch-
  • спътников смартфон-
  • сателитен смартфон

Арабският телекомуникационен оператор Thuraya представи първия в света сателитен смартфон. X5-Touch е разработен специално за пътешественици, които са принудени постоянно да сменят SIM картите или да носят по няколко устройства. Новият телефон работи там, където мрежите нямат покритие.

X5-Touch има слотове за 2 SIM карти за мрежи 2G, 3G и 4G. При липса на сигнал автоматично превключва в спътников режим. Апаратът може да работи едновременно и в двата режима.

Екранът на сателитния смартфон е с диагонал 5.2 инча и разделителна способност Full HD. X5-Touch има Bluetooth, Wi-Fi, NFC-модул, приемник за спътникови навигационни система GPS/ГЛОНАСС/BeiDou, бутон SOS и др. Операционната система е Android 7.0 Nougat.

Апаратът е добре подготвен за експлоатация в тежки условия. Дисплеят е покрит със закалено стъкло Gorilla Glass, а корпусът има защита срещу вода и прах по стандарта IP67 и покрива военните предписания за здравина и надеждност MIL 810 G/F. Цена и дата за старт на продажбите ще бъдат обявени на по-късен етап.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Калъф свързва iPhone със сателит

    Сателитният оператор от ОАЕ Thuraya предлага устройство, което превръща iPhone 4 и 4s в спътникови телефони. SatSleeve прилича на калъф с допълните ...
    22.03.2013
    3 204
    0