Last news in Fakti

16 Април, 2018 12:58 5 974 13

Първият спътников смартфон

  • thuraya-
  • x5-touch-
  • спътников смартфон-
  • сателитен смартфон

Арабският телекомуникационен оператор Thuraya представи първия в света сателитен смартфон. X5-Touch е разработен специално за пътешественици, които са принудени постоянно да сменят SIM картите или да носят по няколко устройства. Новият телефон работи там, където мрежите нямат покритие.

X5-Touch има слотове за 2 SIM карти за мрежи 2G, 3G и 4G. При липса на сигнал автоматично превключва в спътников режим. Апаратът може да работи едновременно и в двата режима.

Екранът на сателитния смартфон е с диагонал 5.2 инча и разделителна способност Full HD. X5-Touch има Bluetooth, Wi-Fi, NFC-модул, приемник за спътникови навигационни система GPS/ГЛОНАСС/BeiDou, бутон SOS и др. Операционната система е Android 7.0 Nougat.

Апаратът е добре подготвен за експлоатация в тежки условия. Дисплеят е покрит със закалено стъкло Gorilla Glass, а корпусът има защита срещу вода и прах по стандарта IP67 и покрива военните предписания за здравина и надеждност MIL 810 G/F. Цена и дата за старт на продажбите ще бъдат обявени на по-късен етап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 1 Отговор
    Брех...почвам да се замислям да купувам ли ново sony или да изчакам за този. Ейй тия арабелите взели че направили нещо

    Коментиран от #11

  • 2 сектор А

    22 1 Отговор
    И цените за мобилни услуги и "спътников роуминг" също, ще са като за арабели, мнооо богати арабели, ама това е спестено в статийката ;)

    Коментиран от #6

  • 3 К.К.

    19 5 Отговор
    Има и бутон за бързо свързване с аллах, а може да му се добави и екстра за бърза еднопосочна телепортация до там.
  • 4 Сат

    16 2 Отговор
    Когато заработи сателитния Интернет на Space X, повечето смартфони ще са такива. Дай Боже да тогава на българските оператори да им е дошъл акъла в главата и да намалят месечните такси, че няма да им остане и един клиент.
  • 5 ттттттт

    14 0 Отговор
    Като направят план 50 лева минути към всички + постоянен интернет и глей кво става , с един оператор по целия свят няма роуминг няма простотии , ако ще и на Антарктида да си.Браво супер е.
  • 6 дааа

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектор А":

    Мисля че такова нещо като "спътников роуминг" не съществува , GPS спътниците са около цялата земя.
  • 7 Христо

    8 0 Отговор
    В момента има оферти за по 30-50$ с по 100-200 минути за разговор и текстови съобщения. В прдвид факта, че подобно устройство се ползва на места без покритие и при необходимост за връзка със света, различна от това да си направиш джендърско селфи и да го качиш във фб... Мисля, че тарифата е напълно нормална.

    Коментиран от #8

  • 8 Сат

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    Таксата за сателитния интернет с който Илон Мъск иска да покрие земята със скорост 5G, се говори че ще е около 20 долара. Ако имаш такъв интернет с покритие цялата земя, дори на най-затънтеното място, за какво ти е въобще договор с мобилен оператор?
  • 9 onq s konq

    5 5 Отговор
    За да се забиеш из джандемите дето няма даже и птички,значи бягаш от хората.За чий ти е тогава телефон да ти досаждат?

    Коментиран от #10

  • 10 Сат

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Трябва обикновено ти телефон Ти да им досаждаш, а не Те на тебе. Нищо различно от в града. Само където ще трябвa да вървиш повече километри с тубата, ако закъсаш в пущинакът, отколкото в града, ако решиш, че мразиш новите технологии и такова нещо НИКОГА няма да ползваш, защото ще ти изпържи мозъка, защото в един жълт вестник пишело, че доказано причинява тумори в мозъка.
  • 11 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    По-добре Sony, тоя докато му доизкусорят софтуера и да се научат как да го сглобяват ще мине доста време.
  • 12 неграмотният

    1 0 Отговор
    т'ва е брандиране! демек богат арабелчо е решил да си започне "производство" на смартфон и си е избрал името за своята марка да бъде X5-Touch ... после търси оем китайски производител и им дава своя дизайн, изисквания и т.н.
    само азиатците правят техно стоки... привнесоха им ноу хау-то още през '80-те и запада им ползва малките работливи евтини ръчички ...
  • 13 deadman1488

    0 0 Отговор
    ИСКАМ ТЪКЪФ АПАРАТ ВЕДНАГА МНОУМНООГООО ГО ИСКАМ