Отидете към основна версия

7 585 41

Служител саботирал Tesla

  • tesla-
  • илон мъск-
  • саботаж

Недоволен от кариерното си развитие служител на Tesla Motors е нанесъл огромни вреди на компанията, обяви лично Илон Мъск в електронно писмо до персонала. Името и длъжността на уличения в саботаж сътрудник не се съобщават, но вината му била доказана, предава CNBC.

Вътрешното разследване установило, че служителят е имал достъп и е променял компютърния код на операционната система, която управлява производствения процес и оборудването в заводите на Tesla. Саботьорът вероятно е предавал информация на трети лица, включително и на конкуренти.

Заподозреният в саботаж сътрудник вече бил разпитан. Ръководството на Tesla тепърва ще изяснява дали е работил самостоятелно, или е имал съучастници. Обяснил стореното с желание за мъст, задето не го повишавали.

"Мащабът на щетите, причинени от неговите действия, все още не е ясен, но това, което вече призна, звучи много зле", обяснява Мъск в писмото си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Tesla даде саботьора под съд

    Обвиненият в саботаж, продажба на секретна информация и промишлен шпионаж в полза на трета страна служител на Tesla ще бъде съден, съобщава Bloomberg. ...
    21.06.2018
    6 405
    14