Отидете към основна версия

6 599 17

Вижте как се сглобява новият осмак на BMW

  • bmw-
  • 8re-
  • m850i-
  • двигател

Успоредно със старта на производството на новия луксозен спортен автомобил вече са готови и първите V8 двигатели за новото BMW M850i xDrive Купе (среден разход на гориво: 10,5–10,0л/100км; CO2 емисии: 240–228 г/км). 4,4-литровият двигател с мощност 390 кВт/ 530 к.с. на BMW M Performance автомобила се произвежда в цеха за двигатели на богатия с традиции завод на BMW Group.

Характерът на новия V8 двигател проличава и от производствените процеси в завода за двигатели в Мюнхен. При производството на High-Performance агрегатите има висок дял на прецизна ръчна изработка от висококвалифицирани специалисти, които проследяват всеки отделен двигател през неговия индивидуален производствен процес.

Цилиндровият блок, картерът и цилиндровата глава на новия V8 двигател се доставят в Мюнхен от леярната за леки сплави на завода на BMW Group в Ландсхут, монтират се на системни носачи с интегриран модул за данни и след това се дообработват механично с най-висока прецизност. По този начин в хода на процеса на сглобяване е възможно запаметяване на всички свързани с качеството данни като например моментът на затягане на болтовете или хлабината на клапаните. Вижте как се случва всичко.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини