Отидете към основна версия

23 600 70

МиГ-35 е пред провал

  • миг-
  • миг-35-
  • армия-2018-
  • изтребител

Една от най-перспективните разработки на конструкторското бюро "Микоян" се оказа на границата на провала, след като руското Министерство на отбраната поръча едва шест бройки от МиГ-35 на форума "Армия-2018", съобщава Mail.ru. Чуждестранни клиенти за многоцелевия изтребител от поколение 4++ липсват, а първоначалният тираж, заявен от руските ВВС, няма да бъде изпълнен.

Руската Държавна програма за въоръжаване за това десетилетие предвиждаше доставката на 37 самолета МиГ-35. От 2013 г. насам обаче подписването на договор с КБ "Микоян" постоянно се отлага, а бройката на поръчаните изтребители намаля на 24. Надеждите това да се промени след "Армия-2018" не се оправдаха.

На форума стана ясно, че руските военни не се интересуват от новите "мигове". По всичко изглежда договорът за доставка на 6 машини е сключен единствено за да бъде спасен проектът от пълен провал.

Единственият потенциален клиент за многоцелевия изтребител бяха индийските ВВС. КБ "Микоян" участва в конкурс за доставка на МиГ-35, но отпадна от него още при началното отсяване на кандидатите. Като причина за това индийците посочиха проблеми с двигателите и съществени недостатъци на радиолокационната система

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Русия се похвали с новия МиГ-35 (ВИДЕО)

    Руското военно минитерство представи видеоклип на най-новия многофункционален изтребител MиГ-35. На кадрите се виждат самата бойна машина, нейните ...
    12.12.2018
    34 291
    176