Отидете към основна версия

7 272 11

Автономните камиони Volvo в действие (ВИДЕО)

  • volvo trucks-
  • камиони-
  • автономни превозни средства

Volvo Trucks подписа споразумение с Brønnøy Kalk AS Норвегия, за да осигури първото си автономно решение за транспорт на варовик от кариера до близко пристанище. Шест автономни камиона Volvo FH ще транспортират варовик по 5-километров маршрут с открити участъци и два тунела.

Разтоварването също се извършва без никаква човешка намеса. Тестовете на това решение се извършват успешно през 2018 г., за да стане напълно оперативно до края на 2019 г. Новият проект в Норвегия е предшестван от успешното въвеждане на автономни камиони Volvo в минен добив, събиране на захарна тръстика и сметосъбиране.

Brønnøy Kalk не закупува автономни камиони, а цялостно транспортно решение за транспортирането на варовика между двата пункта и заплаща цена на тон. Задачата започва с товаренето на камионите с варовик в кариерата.

След това те потеглят по маршрута, който включва два тунела с дължина от 3,5 км и 800 м. На финала достигат до пристанището, където скалната маса се изсипва в трошачката, а оттам се товари на кораби. Процесът се извършва под строг контрол, но без оперативната намеса на хора.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини