Отидете към основна версия

8 059 15

Чуйте звука на колата, развиваща 480 км/ч

  • ssc-
  • tatara-
  • двигател

Американската фирма SSC North America сподели в интернет пространството нова порция информация за своето хипер купе Tuatara. Публикувано беше и видео, показващо калибрирането на V-образния осмак.

Двигателят е с работен обем 5.9 литра и е разработен за хипер колата от Nelson Racing Engines. Мощността му е 1 750 конски сили, които са налични благодарение на два огромни турбонагнетателя.

Двигателят разполага още с течни интеркулери и със система за директно впръскване на горивото с по две дюзи на всеки цилиндър. С обикновен бензин мощността е 1 350 конски сили, но с биоетанолова смес (E85) тя нараства до 1 750 коня.

Съчетаването на двата вида гориво осигурява мощ от 1 500 к.с. Агрегатът на Tuatara работи съвместно с шестстепенна роботизирана трансмисия, дело на италианската фирма Cima.

В основата на хиперкара лежи карбонов монокок. Каросерийните панели също са направени от въглеродни сплави, което позволява снижаване на теглото до 1 247 килограма.

Коефициентът на въздушно съпротивление също е уникален - 0,279. За сравнение ще кажем, че при Bugatti Chiron този показател е равен на 0.38, а при Koenigsegg Agera е 0.33. Чуйте как работи моторът, който може да ускори колата до 480 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини