23 Ноември, 2018 11:06 7 965 15

Чуйте звука на колата, развиваща 480 км/ч

  • ssc-
  • tatara-
  • двигател
Чуйте звука на колата, развиваща 480 км/ч - 1

Американската фирма SSC North America сподели в интернет пространството нова порция информация за своето хипер купе Tuatara. Публикувано беше и видео, показващо калибрирането на V-образния осмак.

Двигателят е с работен обем 5.9 литра и е разработен за хипер колата от Nelson Racing Engines. Мощността му е 1 750 конски сили, които са налични благодарение на два огромни турбонагнетателя.

Двигателят разполага още с течни интеркулери и със система за директно впръскване на горивото с по две дюзи на всеки цилиндър. С обикновен бензин мощността е 1 350 конски сили, но с биоетанолова смес (E85) тя нараства до 1 750 коня.

Чуйте звука на колата, развиваща 480 км/ч

Съчетаването на двата вида гориво осигурява мощ от 1 500 к.с. Агрегатът на Tuatara работи съвместно с шестстепенна роботизирана трансмисия, дело на италианската фирма Cima.

В основата на хиперкара лежи карбонов монокок. Каросерийните панели също са направени от въглеродни сплави, което позволява снижаване на теглото до 1 247 килограма.

Коефициентът на въздушно съпротивление също е уникален - 0,279. За сравнение ще кажем, че при Bugatti Chiron този показател е равен на 0.38, а при Koenigsegg Agera е 0.33. Чуйте как работи моторът, който може да ускори колата до 480 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехааааа

    10 35 Отговор
    Когато японци или европейци направят такъв мотор,да се обадят.

    Коментиран от #3, #4, #13

  • 2 Антиелектрика

    10 8 Отговор
    Ама не знаете ли, че Роудстъра на Тесла е с електрически реактивен двигател и ще вдигне повече - бухахахахаха Чакайте многониковия трол сега да ви обясни как миксерите ЩЕ вдигат повече - хахахаха

    Коментиран от #9

  • 3 некойси

    39 11 Отговор

    До коментар #1 от "ехааааа":

    Ако японци направят подобен мотор, той ще потребява около 30% по-малко гориво, ще произвежда 50% по-малко вредни емисии и ще бъде 3 пъти по надежден от американския :)

    Коментиран от #6

  • 4 Exa exa

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "ехааааа":

    Те японците одавна са го направили моето момче... С малко доработки както и този е 2JZ спокойно става 1400+ чао от мене :)

    Коментиран от #7

  • 5 Reptile

    18 1 Отговор
    Поредната мирканска партенка. На бензин, пък на биоетанол, па незнам си какво! Очевидно, това нещо не може да работи дълго време в натоврен режим и самото клипче го показва. Това е пордено мирканско драг малоумие, дето може да се окаже, че нито завива, нито спира по-добре от Голф 2-ка GTI хахаха поздрави на Перник.
    Подобни показатели тунингованите турбо-двигатели на Тойота бяха постиганли преди 20-на години, като 1400 коня се извличат от значително по-малък агегат.
    За мотора на Мерцедес във Ф1, който е само 1.6 литра, няма да коментирам, защото там показателите са умопомрачителни и ако миркаснките инжинери ги прочетат, ще изпаднат в амок.
  • 6 асддса

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    И за това ли го няма даже и на чертежи ?
  • 7 асддса

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Exa exa":

    И кой 2JZ да вдига над 400км ?

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "асддса":

    А тоя двигател колко вдига?
    Вдига ... пушилка само, ако няма гуми, шаси, трансмисия и един налъган идиот като тебе в купето..
  • 9 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Антиелектрика":

    Многониковия трол май си ти с това твоето бухахаха

    Коментиран от #10

  • 10 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Еха каква логика изкара само! Я бягай първо да се научиш как се пише резервУар - бухахаха
  • 11 Разбирача

    1 1 Отговор
    Хаахх и къде ще карате с 480км/ч.само ми кажете на некоя писта за самолети ли
  • 12 Ba7 Rambo

    1 3 Отговор
    БМВ Е39 има коефициент на челно съпротивление 0.22...
  • 13 PlimP

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ехааааа":

    а видео как ги достига, че на звук и приказки всички са отворени, серийно производство ще видими ли или пак само на картинка? и това уникално въздушно съпротивление от 0.279, за протокола, омега А има 0.28
  • 14 Експерта

    1 0 Отговор
    ТЕ ТАКИВА ДЖАНТИ МИ ТРЕБВАТ ЩАНЦОВАНИ
  • 15 фен

    0 0 Отговор
    Тая туатара не я ли почнаха преди години? Бях забравил за нея.