Отидете към основна версия

27 874 32

Дупка в дисплея на новия Huawei

  • huawei-
  • смартфон-
  • дисплей

Агресивният стремеж на Huawei да стане водещ доставчик в световен мащаб продължава, тъй като компанията се стреми да съответства на всяка стъпка на сегашния лидер Samsung. Серията Mate 20 на компанията е най-прекият конкурент на Samsung Galaxy Note9, а Huawei се опитва да победи Samsung, като официално потвърди, че ще пусне смартфон с дисплей Infinity-O през декември.

Само няколко седмици, след като Samsung представи няколко дисплея, върху които работи, Huawei изглежда, че ще използва един от тези дисплеи за нов смартфон. Смартфонът, за който се говори, може би ще бъде наречен Nova 3S и ще бъде сред първите устройства, предлагащи този вид технология на дисплея.

През тази година се видяха различни тенденции на мобилните телефони, които имат високо съотношение "екран към тяло" и редица устройства, които вървят абсолютно без рамки. В съответствие с тази тенденция, Samsung наскоро представи дизайна на дисплея, който има три вида notch.

Потвърждението идва под формата на изображение от тийзър, публикувано в един от акаунтите на Huawei в Weibo и показва контурите на смартфон с дупка в горния ляв ъгъл на екрана.

Този дизайн изглежда много подобен на Galaxy A8, който ще има същия прорез на екрана, за да позиционира selfi камерата на устройството, в съответствие с различните информации. Досега Samsung винаги е оставал без отрязъци за дисплея си, така че ще бъде интересно да се види как компанията ще продължи от тук нататък.

Вече видяхме производителите на мобилни устройства да използват различни видове дисплеи на своите смартфони. Oppo F9, Vivo V11 и OnePlus 6T имат прорез за notch, наподобяващ капка вода, докато има и устройства с плъзгащ механизъм като Oppo Find X, Lenovo Z5 Pro, Huawei Magic 2 Slider и Xiaomi Mi Mix 3.

Ще бъде интересно да видим как обществеността реагира на този нов смартфон от Huawei, тъй като много хора чакат да видят нещо различно от познатия notch.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини