Отидете към основна версия

10 458 17

Xiaomi със 100W бързо зареждане

  • смартфони-
  • зареждане

Всички знаем, че плътността на батерията не е вървяла в крак с енергийните изисквания на смартфоните, но какво бихте казали за смартфон който се зарежда наистина много бързо? Xiaomi представи ново зарядно устройство, което зарежда вашия смартфон със 100W. Вицепрезидентът на Xiaomi Ванк сподели видео на Facebook на това зарядно устройство, казвайки, че "инженерите на Xiaomi са създали 100W бързо зарядно, което може напълно да зареди голяма батерия с капацитет от 4000mAh само за 17 минути!"

Видеото показва състезание между два смартфона за бързо зареждане, където Xiaomi е с неназован смартфон, а другото устройство е от "Brand O", който изглежда като Oppo RX17 Pro. Видеото на Xiaomi показва огромна мощност със заряд от "100W" с постоянен заряд от ~ 80W (18V / 4.5A) от около 5-30 процента и с пик от 88W. Конкуриращият се 50W Oppo с бързо зареждане достига само около 40W.

Като оставим на страна марката, важното е действителната скорост на зареждане и най-вече способността на Xiaomi да зареди напълно батерията на телефона само 17 минути, което е впечатляващо. Тестът спира, когато телефонът на Xiaomi се зареди напълно, оставяйки батерията на Oppo на 65 процента. Като се има предвид, че Xiaomi зарежда батерия от 4000mAh и че Oppo има само батерия от 3700mAh, зарядното на Xiaomi е около 1.6 пъти по-бързо отколкото на Oppo, което в момента е най-бързото на пазара.

За съжаление, Xiaomi не предлага никакви подробности за това как работи това зарядно устройство за зареждане. Разсейването на топлината, което забавя зареждането и намалява живота на батерията, е основна грижа при бързо зареждане. Устройството на Oppo решава този проблем, като дублира веригите за управление на топлогенериращата енергия.

Ако използвате зарядно за телефон, различно от Oppo, вътрешната верига за управление на захранването на телефона ще направи всичко възможно, за да извърши обичайното преобразуване на енергия, но това ще загрее батерията. Ако използвате оригиналното зарядно устройство на Oppo, телефонната верига може да се изключи и цялото генериране на топлина да се случи, далеч от батерията. Няма да е изненада ако Xiaomi прави нещо подобно.

Досега това е само демонстрация, но Xiaomi е известна с това, че агресивно прилага нови технологии в своите устройства, така че бъдете готови за зареждане със 100W в следващия флагман на Xiaomi. Останалата част от конкуренцията на Xiaomi не е в крак с подобна технология. В iPhone XS и Pixel 3 може да се достигне само до 18W, докато Galaxy S10 достига 15W.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини