Last news in Fakti

29 Март, 2019 11:35 10 451 17

Xiaomi със 100W бързо зареждане

  • смартфони-
  • зареждане
Xiaomi със 100W бързо зареждане - 1

Всички знаем, че плътността на батерията не е вървяла в крак с енергийните изисквания на смартфоните, но какво бихте казали за смартфон който се зарежда наистина много бързо? Xiaomi представи ново зарядно устройство, което зарежда вашия смартфон със 100W. Вицепрезидентът на Xiaomi Ванк сподели видео на Facebook на това зарядно устройство, казвайки, че "инженерите на Xiaomi са създали 100W бързо зарядно, което може напълно да зареди голяма батерия с капацитет от 4000mAh само за 17 минути!"

Видеото показва състезание между два смартфона за бързо зареждане, където Xiaomi е с неназован смартфон, а другото устройство е от "Brand O", който изглежда като Oppo RX17 Pro. Видеото на Xiaomi показва огромна мощност със заряд от "100W" с постоянен заряд от ~ 80W (18V / 4.5A) от около 5-30 процента и с пик от 88W. Конкуриращият се 50W Oppo с бързо зареждане достига само около 40W.

Като оставим на страна марката, важното е действителната скорост на зареждане и най-вече способността на Xiaomi да зареди напълно батерията на телефона само 17 минути, което е впечатляващо. Тестът спира, когато телефонът на Xiaomi се зареди напълно, оставяйки батерията на Oppo на 65 процента. Като се има предвид, че Xiaomi зарежда батерия от 4000mAh и че Oppo има само батерия от 3700mAh, зарядното на Xiaomi е около 1.6 пъти по-бързо отколкото на Oppo, което в момента е най-бързото на пазара.

За съжаление, Xiaomi не предлага никакви подробности за това как работи това зарядно устройство за зареждане. Разсейването на топлината, което забавя зареждането и намалява живота на батерията, е основна грижа при бързо зареждане. Устройството на Oppo решава този проблем, като дублира веригите за управление на топлогенериращата енергия.

Xiaomi със 100W бързо зареждане

Ако използвате зарядно за телефон, различно от Oppo, вътрешната верига за управление на захранването на телефона ще направи всичко възможно, за да извърши обичайното преобразуване на енергия, но това ще загрее батерията. Ако използвате оригиналното зарядно устройство на Oppo, телефонната верига може да се изключи и цялото генериране на топлина да се случи, далеч от батерията. Няма да е изненада ако Xiaomi прави нещо подобно.

Досега това е само демонстрация, но Xiaomi е известна с това, че агресивно прилага нови технологии в своите устройства, така че бъдете готови за зареждане със 100W в следващия флагман на Xiaomi. Останалата част от конкуренцията на Xiaomi не е в крак с подобна технология. В iPhone XS и Pixel 3 може да се достигне само до 18W, докато Galaxy S10 достига 15W.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам

    24 1 Отговор
    Това е бъдещето .
  • 2 Гост

    42 7 Отговор
    Еее iPhone (джендар фоне) ще им отнеме поне 10 години за да стигнат развитието на Xiaomi и Huawei
  • 3 сектант

    7 74 Отговор
    айфоните са в пъти по-добри от тези китайски конфекцийки за минувачи и кибици - от айфона по-добро няма от малки го знаем

    Коментиран от #4, #5, #6, #9, #13, #15

  • 4 Техно

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Инфоня е боклук без никаква иновация предназначен за кифли дето не могат да овладеят мощта на Android
    Инфоня Хс има 3 гига рам , а Samsung S10 има 12 рам

    Коментиран от #11, #14

  • 5 Геша

    33 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Айфоня става само за кофата за вредни отпадъци ;)))
  • 6 гост

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Айфон са първите, но китайските в момента предлагат повече много повече за парите си. Много от хората не искат последна дума на техниката, а надежден и издръжлив телефон, с който просто да говорят и да могат да влизат в интернет. Вместо 1200лв за смартфон, за 200лв си купиваш от китайските марки. Години наред ползвам тези два оригинални китайски производителя и съм много доволен.
  • 7 Литиево-йонни батерии

    14 5 Отговор
    След като вече има батерии, които се зареждат за 17 минути без охлаждане, представете си ако тези батерии се монтират в електромобил с водно охлаждане чрез термопомпа. Технологиите се развиват доста бързо.
  • 8 Zhiv72

    12 0 Отговор
    Скоростта,с която се зарежда устройството направо ме учудва. Браво !
  • 9 Пръци

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Този е от сектата на ифонето и се кланя на наапаната ябука като си мисли,че от нея по вкусно нема.Поредният закостенел балък.
  • 10 Odb

    6 6 Отговор
    Samo SONY
  • 11 Мирослав

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "Техно":

    Ти тъп ли си къде сравняваш айфон дето излезе преди 1 и половина а самсунг с10 излезе тази
  • 12 Гост

    4 2 Отговор
    Преди 4 години купих на жена ми Самсунг А5. Останах изумен когато виждах че от 2% до пълно за малко над час, а примерно 30% до пълно някъде за 40минити. Сега от половин година дъщеря ми си играе на него и пак няма ядове. Аз лично никога не съм имал Самсунг, но мога да кажа че просто са добри.
  • 13 Станислава Иванова

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    То вие от клуб "специални" единствено това знаете!!! С тази мантра се събуждате и с нея си лягате.
  • 14 Име

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "Техно":

    Размера на рамта няма никакво значение ама абсолютно никакво. 4 гб рам на айфона са напълно достатъчни за всеки един човек. Доказано е че държи всичко което му дадеш. Плюс айфона и по мощен процесор и графичен процесор. Също е многократно по добре оптимизиран от самсунгите и върви много по добре от всички андроиди
  • 15 Цецко от борован

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Колега не пуши повече от тези цигари. И проветри банята преди жена ти да се е прибрала и да разбере че пушиш без нея
  • 16 Йаб йух

    8 0 Отговор
    Айфона може да е по-добре оптимизиран и по-добре да си използва ресурсите , но при цена 2500 лева срещу китайски за 500 лева , това е разлика в пъти ! Все едно да сравняваме " Шкода " с "Бентли" , а те реално са " Сеат" и "Голф" , който може плаща петорно за горе долу еднакви неща .
  • 17 Селянин

    12 0 Отговор
    Аз пък съм с Поко, така че споко. 😁