Отидете към основна версия

8 568 36

Мика Хакинен за новите летни гуми на Nokian

  • мика хакинен-
  • летни гуми-
  • nokian

Променливите летни условия и различните пътни настилки, не само в България, но и в цяла Европа са предизвикателство за шофьорите. Температурни вариации от повече от 40 градуса между студените пролетни дни и горещините в разгара на лятото, съчетани с внезапни гръмотевични бури, изискват гуми, които могат да се адаптират към различните условия. За предстоящия летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres е подготвил два нови продукта: Nokian Powerproof и Nokian Wetproof. Ето какво сподели двукратния световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен, след като изпита качествата на новите гуми:

"Новата Nokian Powerproof ми осигурява изключително добра реакция при маневриране и отлична управляемост. Точно такива характеристики искате от качествената гума. Когато тя ви дава увереност по време на шофиране, това допринася за безопасността. Nokian Wetproof предоставя възможно най-добрата комбинация от свойствата на гуми за мокра и суха настилка. Успяхме значително да подобрим сцеплението с влажна повърхност и устойчивостта на аквапланинг, което означава, че можем да предоставим по-високо ниво на безопасност за клиентите ни, които шофират в мокро време. Разработването ни отне повече от 4 години, по време на които тествахме множество прототипи из цяла Европа."

С цел да предостави максимален комфорт и първокласна безопасност, протекторът е разделен на две функционални зони. Новата технология Dual Zone Safety предлага отлична комбинация за представяне както на мокро, така и на сухо. Системата Stability Zone се намира от външната страна и осигурява лесно и уверено маневриране и стабилност, докато Wet Safety Zone от вътрешната страна подобрява сцеплението на мокър път и устойчивостта на аквапланинг. Каучуковата смес Aqua Hybrid също предлага допълнителна сигурност за дъждовното време. Каучуковата смес от ново поколение със силициев диоксид осигурява отлично сцепление на мокър път и намалява разхода на гориво.

Новите Nokian Wetproof се предлагат в следните скоростни категории: T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а широката им гама включва 46 продукта с размери от 14 до 20 инча. В летния тест за автомобилни гуми проведен от ACE в сътрудничество с Германската Асоциация за Технически Прегледи - GTÜ и австрийската ARBÖ, новата Nokian Wetproof бе определена като „силно препоръчителна“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини