Отидете към основна версия

8 782 31

Пожарникари "удавиха" Tesla

  • tesla-
  • model s-
  • пожар

Електромобилите на Tesla получават отлични резултати в краш тестовете и дори се водят за най-безопасните автомобили в историята, но все още страдат от някои недостатъци. Един от тях е рискът от пожар, който дори и веднъж угасен, понякога се самозапалва отново.

Противопожарните служби вече са наясно с проблема и не рискуват. След като през март холандски огнеборци потопиха пламнало BMW i8 в огромна вана с вода, за да е сигурно, че няма да се запали отново, сега техни колеги от Белгия сториха същото с Tesla Model S.

Американският електромобил започнал да пуши по време на зареждане на станция Supercharger, съобщава Het Laatste Nieuws. Пристигналите пожарникари се справили бързо с огъня, но за всеки случай потопили "тѐслата" в специално предназначен за целта резервоар.

Причините за пожара се разследват. Експертите не изключват нито дефект в самия електромобил, нито повреда в зарядната станция.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Така се гаси автомобил с батерия

    С увеличаването на броя на хибридите и електромобилите неминуемо ще зачестяват и инцидентите с тях. Проблемът при всяка кола с изцяло или частично зад ...
    26.03.2019
    16 841
    25