Отидете към основна версия

28 660 18

Как работят камерите на КАТ?

  • камери-
  • кат-
  • автосалон-
  • софия

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя? А как се правят дистанционно справки за контролните точки и електронните фишове или как се мери за наличие на алкохол и наркотични вещества? Елате и вижте на едно място оборудването и техническите средства, които „Пътна полиция“ ползва при акции и регулярния контрол за безопасност на движението по пътищата.

За първи път те ще бъдат показани и демонстрирани в рамките на Автомобилен салон София 2019 от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата. В зоната „Пътна полиция“ на изложението служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР ще задоволят любопитството на изкушените от техниката и технологиите за контрол.

Все пак смелостта трябва да се възнаграждава. Европейският парламент дори гласува въвеждането на задължителни мерки за предотвратяване на инциденти, като интелигентни устройства за помощ за скоростта, усъвършенствани системи за аварийно спиране, предупреждение за сънливостта и вниманието на водача, блокиращо устройство при употреба на алкохол и др.

Очаква се да влязат в сила от май 2022 г. за новите модели и от май 2024 г. за съществуващите модели автомобили. Ще видите какви са конструктивните промени в автомобилите и как функционира всяка една от тези технологии, внедрени в моделите, изложени на Автосалона София 2019 и в тест драйв. Целта на ЕК е смъртните случаи и тежките наранявания при пътнотранспортни произшествия по европейските пътища да намалеят наполовина до 2030 г. и да бъдат сведени до минимум до 2050 г.

Международният автомобилен салон София 2019 ще отвори врати от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в столицата. Най-престижният форум на Балканите се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и ще се проведе за 24-ти път.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.

Свързани новини